BIH

Bihać: Radionica "Organizacija crkava i vjerskih zajednica"

Za vjerske službenike i predstavnice grupe žena

Srna

20.10.2014

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije rekao je učesnicima radionice Međureligijskog vijeća BiH u Bihaću pod nazivom "Organizacija crkava i vjerskih zajednica" da je srpska pravoslavna zajednica u Bihaću veoma mala, ali da je otvorena za ovakve susrete i razgovore. 

 Vladika Atanasije poručio je učesnicima radionice da se ugledaju na Tvorca i tvorevinu Božiju, koja je skladno stvorena i u kojoj vlada harmonija, a koja je u isto vrijeme čovjeku poruka da živi u harmoniji i miru, navodi se na sajtu Bihaćko-petrovačke eparhije. 

- Poruka je Tvorca da podržavamo poredak sklada, harmonije, ljepote, zajedništva koji je on stvorio. Poruka je Tvorca da u ovom svijetu sve treba da bude harmonično i skladno- istakao je vladika Atanasije i izrazio nadu da će se učesnici seminara makar malo "pomjeriti" ka harmoniji koju je Tvorac utisnuo u svoju tvorevinu.
 
Učesnici interaktivne radionice Odbora za međureligijsku saradnju Međureligijskog vijeća BiH su iz Bihaća, Tuzle, Žepča i Trebinja. 

Učesnike programa pozdravili su i predstavnici Bihaćkog muftijstva, Banjalučke biskupije i opštine Bihać. 

Ova radionica za vjerske službenike i predstavnice grupe žena održava se u Bihaću od 20. do 23. oktobra u okviru projekta "Izgradnja građanskog društva kroz međureligijski dijalog". 

Za mlade će biti organizovana interaktivna edukativna radionica o temi "Timski rad".