LIFESTYLE

Microsoft priprema pametni sat

Kompanija bi uređaj mogla da lansira u narednim sedmicama

(A. Sm.)

20.10.2014

Glasine o Microsoftovom pametnom satu već neko vrijeme su prisutne na internetu, ali čini se da bi kompanija svoj uređaj mogla da lansira u narednim sedmicama.

Čini se da je Microsoft spreman da uđe na tržište nosive tehnolgije sudeći prema novom Forbsovom izvještaju, a kompanijin pametni sat mogao bi da bude predstavljen u "narednim sedmicama".

Sat bi trebalo da posjeduje funkcije za praćenje zdravstvenog stanja korisnika uključujući tu i pasivni monitor broja otkucaja srca, sudeći prema anonimnim izvorima, a trebalo bi da bude kompatibilan i sa brojnim mobilnim platformama.

Ovo posljednje moglo bi da bude velika stvar obzirom da je Android Wear ograničen isključivo na Android uređaje, a Apple Watch je moguće upariti samo sa iOS-om.

Međutim, možda najbolja stvar koja se spominje u vezi sa Microsoftovim pametnim satom jeste trajanje baterije, koja bi mogla da izdrži dva dana redovne upotrebe.

Obzirom na to da pametni satovi kao što su Moto 360 i Samsung Gear live traju jedan dan nakon punog punjenja, Microsoftov uređaj mogao bi da uđe na tržište sa velikom prednošću.

Pametni sat bi također mogao da objasni zašto je kompanija razvila tastaturu za Android Wear koja se pojavila prošle sedmice, prenosi B92.