OSTALI SPORTOVI

Samo u Indiji: Pobjednici polumaratona na finiš došli u autobusu!

Vodeća trojica atletičara

Fena

20.10.2014


Polumaraton u indijskom Bangaloreu koji je otvorio slavni Haile Gebreselassie, pretvorio se u pravu farsu nakon što su trojica najboljih atletičara u cilj stigla autobusom nakon što su pogreškom organizatora promašili stazu.

Vodeća trojica atletičara Suresh Kumar Patel, Inderjit Patel i Soji Mathew promašili su skretanje na 16. kilometru utrke zbog pogreške službenog automobila, a nakon što su trčali četiri kilometra u krivom smjeru organizatori su ih napokon zaustavili.

Kako bi se vratili na pravu stazu od gledatelja su posudili novac za autobusnu kartu. Na koncu su sva trojica diskvalificirana.

"Nikada u životu nisam doživio veće poniženje. Na mjestu gdje smo trebali skrenuti nije bilo suca pa je službeni auto samo produžio pravo. Kasnije smo se pokušali vratiti, no bilo je kasno", kazao je Soji Mathew, bivši azijski prvak u cross countryju.

Suresh Kumar Patel je na nedavnim azijskim igrama osvojio šesto mjesto na 10 km, a u Bangaloreu je bio jedan od glavnih kandidata za pobjedu u polumaratonu.