NOGOMET

Kodri se odužujem golovima

Ševko Okić "eksplodirao" dolaskom novog trenera

A. MIZDRAK

20.10.2014

Dolazak novog trenera u klub obično donose pozitivan šok kod nogometaša. Taj šok i potpuni preporod najbolje se vidi na primjeru Ševke Okića. Kada je iz Veleža ovaj 26-godišnji napadač stigao u redove FK Sarajevo, od njega su se očekivali golovi.

Međutim, Okić je u 14 odigranih utakmica postigao samo tri pogotka. A onda je Meho Kodro na klupi Sarajeva zamijenio Dženana Uščuplića, a Okić je u golgeterskom smislu "eksplodirao".

U tri utakmice pod komandnom palicom Kodre, Okić je postigao pet pogodaka, među kojima je i onaj u prekjučerašnjoj utakmici protiv Zrinjskog (1:1).

- Od prvog dana kada je Kodro došao, pokazao je da mi vjeruje. Ja sam mu se odužio golovima. Drago mi je zbog postignutih pogodaka i nadam se da ću nastaviti ovu seriju - kazao je Okić za "Avaz".

Fudbaleri Sarajeva katastrofalno su odigrali prvih 45 minuta derbi susreta 11. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. U svlačionici je Kodro imao šta prigovoriti igračima pa su u nastavku zaigrali mnogo ozbiljnije i bolje.

- Grozno smo odigrali prvo poluvrijeme, nismo radili ono što smo trebali raditi i sigurno da ne smijemo više ponoviti onakvo poluvrijeme. Zrinjski nas je trebao voditi 3:0. U nastavku smo napravili izmjene, pojačali sredinu terena, imali bolji protok lopte i zaigrali bolje, mada to mora još mnogo ozbiljnije biti - kazao je Okić.

Prvenstvo BiH, čini se, nikada nije bilo interesantnije. Najmanje pet ekipa konkurira za titulu i nema sumnje da nas očekuje veoma neizvjesna završnica Premijer lige BiH.

- Ima još mnogo kola do kraja. Široki Brijeg u ovoj polusezoni gostuje Zrinjskom i Olimpicu. Bit će mnogo neizvjesnosti, mi ćemo nastojati smanjiti razliku. Nije isključeno i da budemo prvoplasirani na polusezoni - zaključio je Okić.