NOGOMET

Sušić odbio tri miliona dolara od Azerbejdžana

Selektor želi odvesti reprezentaciju BiH na Euro

M. TANOVIĆ

20.10.2014

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić odbio je nevjerovatnih tri miliona dolara godišnje od reprezentacije Azerbejdžana. Ovu vijest jučer su objavili mediji u regionu, a sve je to za "Dnevni avaz" potvrdio i sam selektor Sušić.

Ponuda iz Bakua

Odmah nakon što je njemački stručnjak Berti Fogts (Vogts) dobio otkaz na klupi Azerbejdžana poslije poraza od Hrvatske (0:6), ponuda je stigla na Sušićevu adresu.

Sušić nije prihvatio ponudu iz Bakua, koja je iznosila tri miliona dolara godišnje. On je menadžeru koji mu je ponudio transfer rekao "da ga ne zanimaju novci te da mu je u prvom planu Bosna i Hercegovina i da želi "Zmajeve" odvesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj".

Tim povodom kontaktirali smo Sušića, koji je u izjavi za "Dnevni avaz" potvrdio da je imao ponudu iz Azerbejdžana, ali i da nije bio zainteresiran za to.

- Sve je istina, ali me ponuda nije zanimala. Ove kvalifikacije želim završiti s Bosnom i Hercegovinom i plasmanom na Evropsko prvenstvo. Druge me stvari ne interesiraju - rekao je Sušić za naš list.

Ima ugovor

Na pitanje je li ga privlačio finansijski dio ponude, mjesečna plaća od 250.000 dolara, Sušić je odgovorio:

- Ma nije to za novine. Najbolje je ne spominjati uopće ništa od ovoga. Pod ugovorom sam s Nogometnim savezom BiH i to je sve.