LJEPOTA I MODA

Zasjenila najbolje srbijanske dizajnere

Belma Tvico-Stambol u Novom Sadu

Autor:A. I. M.

20.10.2014

Modna kreatorka Belma Tvico-Stambol predstavila je preksinoć svoje ideje na "Serbia Fashion Weeku". Događaj u Novom Sadu trajao je od 14. do 19 oktobra, a Tvico-Stambol predstavila je kreacije za sezonu 2015, odnosno kolekcije "Ready to wear" i "Haute couture".

Prvi dio kolekcije sačinjavaju mladalačko urbana odjela poslovnog stila, ležerne haljine, mantili, suknje i kombinezoni. Drugi dio revije bile su kreacije visoke mode - unikatne, realizirane od ekskluzivnih kvalitetnih materijala, oplemenjenih kristala, čipke i perli.

Zvanice i publika nisu krili svoje oduševljenje raskošnim toaletama izrađene od skupocjenih materijala i originalnim dizajnom te su reviju naše dizajnerice nagradili gromoglasnim aplauzom.
 
- Inspiraciju za novu kolekciju pronašla sam u prirodi . Boje prirode su istovremeno jednostavne i nježne. Kao takve stvaraju vlastitu umirujuću oazu i zaista su izvor vječne inspiracije umjetnika -  istakla je Tvico-Stambol.

Zanimljivo je da su preksinoć održane i dvije revije najutjecajnijih dizajnerica iz Srbije, ali sudeći prema reakcijama publike, tvrde iz Belminog tima, bh. kreatorka zasjenila je ostale učesnike.