TRUDNOĆA I POROD

Supermama stvarno postoji: Ovo su sve njene moći

Njen identitet je otkriven

(A. Sm.)

20.10.2014

Nema trudnice ili majke koja se stalno ne pita kako drugim ženama uspijevaju određene stvari kada je riječ o usklađivanju roditeljstva i ostalih segmenata života, pa vam zato otkrivamo ko je najuspješnija mama na svijetu.

Trudnice i majke se često pitaju kako da budu dobre mame svojoj djeci, a istovremeno i lijepo obučene, da im kuća sija, da im je kosa uvijek sređena...

To je zbog mita o supermami koju niko zapravo ne poznaje, kojoj sve ide, koja sve može i koja odlično izgleda dok sve to radi, piše portal Stil. Njena djeca su uvijek lijepo obučena, lijepo se ponašaju, njena jela su savršena, njen suprug se hvali njom, njene porodične fotografije prikazuju savršenu porodicu u kojoj su svi sretni i nasmijani...

Ko je zapravo ta žena? Je li to ona koja se prije neki dan hvalila kako je njeno dijete talentovano? Ili, ipak, ona što stalno objavljuje savršene fotografije svojih kulinarskih remek-djela? Možda ona koju svako jutro viđate kako smiješta djecu u automobil i vozi ih u vrtić?

Više ne morate da se pitate ko je ta supermama, njen identitet je otkriven. Možda će to biti iznenađenje, ali to ste VI. Vi, u svim svojim borbama i greškama. Vi, u svim svojim sumnjama i neuspjesima. VI.

Ako ne vjerujete, zastanite na trenutak i razmislite o sljedećim nadljudskim osobinama, vašim osobinama:

1. Možete da se okupate za manje od 5 minuta! Ko drugi to može osim ovaj ko je naučio da žuri zbog djeteta?

2. U stanju ste da prepoznate plač svog deteta iako je 50 metara udaljen, iako je u blizini još stotinu djece koja se u glas bore za pažnju.

3. Čak i kada ste jako bolesni, uspijevate da pružite svu potrebnu njegu svojoj djeci.

4. Vaši poljupci imaju magične moći da liječe udarce i ogrebotine!

5. U stanju ste da brzinom svjetlosti stižete da odvozite i dovozite djecu na različite lokacije - od škole, do plesne i muzičke škole, sportskog kluba, a sve to u kratkim vremenskim razmacima.

6. Iako ste mnogo puta otišli u krevet sa osjećanjem neuspjeha, svako jutro pokušavate iznova!

7. U stanju ste da kuhate, pričate telefonom i nosite dijete u isto vrijeme!

8. Možete da funkcionišete sa veoma malo ili ni malo sna.

9. Na svijet ste donijeli ljudsko biće! Odgajate ga, od njega pravite čovjeka! Da li vam je potrebna bolja supermoć?!