LIFESTYLE

S lešom živjela 9 mjeseci kako bi ga pojele ptice!

Amerikanka željela ispuniti želju supruga

Redakcija

20.10.2014

Amerikanka Ila Solomon (54) iz Lafajeta u američkoj državi Indijana držala je leš muža Džeralda Gavana (88) u dnevnoj sobi čak devet mjeseci, a kako bi ispunila njegovu želju da ne bude pokopan, već da ga pojedu ptice.

Životni ciklus

- Samo sam mislila da neko ko je toliko toga učinio za Sjedinjene Države zaslužuje smrt kakvu je sam tražio, to je sve. On je htio da ga pojedu ptice kako bi postao dio životnog ciklusa - naglasila je Ila, nakon što ju je policija privela zbog još nerazjašnjene smrti njenog supruga, inače veterana Drugog svjetskog rata.

Kako kaže, njen suprug je pred smrt u poruci napisao da želi umrijeti ritualnom smrću prema tradiciji iz Indije, gdje, navodno, ptice lešinarke izjedaju ljudsko tijelo.

- Druga opcija je bila da ga ostavim negdje vani ili da on umre van kuće, pa da ga tamo pojedu ptice, ali, umro je ovdje - istakla je Ila i dodala da je, nakon što je njen suprug izdahnuo, otvorila vrata kuće kako bi ptice mogle da uđu, ali da se to nije dogodilo.

Pokazala poruku  

Ila je novinarima pokazala i komad papira, za koji tvrdi da je Džeraldova poruka, a na kom piše nešto o tradicionalnom pokopu, ali ne i o pticama. Inače, s obzirom na to da nije prijavila smrt muža, a kasnije u julu, kada je pronađen, tvrdila je da je mrtav svega pet dana, ili prijeti tužba.