SARAJEVO

Očajni stanari više od godinu čekaju na sanaciju kvara

Poplavljeni podrumi u ulici Dobrinjske bolnice broj

A. J.

20.10.2014

Stanarima ulice Dobrinjske bolnice na broju 9 već više od godinu poplavljeni su podrumi koje zbog toga ne mogu koristiti, a strahuju i da voda ne dođe do strujnih instalacija. Radnici preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) izlazili su više puta na teren, ali kvar nije saniran. Radove su ometala i parkirana vozila pa su stanari angažirali policiju da bi kvar bio popravljen, međutim, to se nije desilo.

Glavna cijev

Prema riječima predstavnika stanara Safeta Mešića, radnici su prije mjesec kopali u blizini jednog poslovnog prostora te utvrdili da voda dolazi iz pravca glavne vodovodne cijevi.

prokop-dobrinja

- Radnici su nakon toga zatrpali rupu i više se nisu pojavljivali. Naši podrumi su još poplavljeni i ne znamo više kome da se obratimo - rekao nam je Mešić.

Iz ViK-a kažu da su podrumi poplavljeni zbog kvarova u Bulevaru branilaca Dobrinje.

Dobivanje odobrenja

- U više navrata popravljani su kvarovi na cijevi profila 400 milimetara koji se teško otkrivaju i popravljaju zbog parkiranih automobila. U toku je procedura dobivanja odobrenja za obustavu saobraćaja da bi se uklonila parkirana vozila i popravila dva kvara za koja trenutno znamo - navode iz ovog preduzeća.