LIFESTYLE

Piloti izbezumljeni: Dok smo slijetali u Manchester pored nas je letio čovjek

Pojavio se niotkuda

(E. Al.)

19.10.2014

Piloti aviona koji je još 13. juna pun turista sletio u zračnu luku u Manchesteru uoči slijetanja ostali su u šoku. Na visini od oko hiljadu metara, u trenutku dok su letjeli nad Macclesfieldom, pored Airbusa 320 niotkuda se pojavio leteći čovjek, odnosno tako ga barem opisuju piloti.

Avionu se približio na stotinjak metara, a posada je bila u čudu jer su očekivali da će vidjeti nekakav konopac pričvršćen za njega, ali nije bilo ničega, odnosno činilo im se da osoba zaista leti.

Misterioznog letača, kojeg su već prozvali 'Supermanom iz Macclesfielda', nisu uočili na radaru, a naknadnim provjerama utvrđeno je da na tom području u to vrijeme nije bilo ni paraglajdera ni padobranaca ni balona.

"Prvo su ga vidjeli nekoliko stotina metara iznad letjelice, s lijeve strane, a zatim je prošao pored njih na putu prema dolje. Nisu imali vremena poduzeti bilo kakve manevre za izbjegavanje", stoji u izvještaju britanske agencije specijalizirane za praćenje potencijalno opasnih bliskih susreta u zračnom prometu.

Nakon što je proučio izvještaj u kojem se, u skladu s politikom agencije, ne navode imena članova posade kao ni kompanija kojom su letjeli, ekspert za zrakoplovstvo Chris Yates kratko je izjavio da je riječ o potpunoj misteriji.

Inače, Macclesfield je danas možda najpoznatiji kao mjesto odrastanja Iana Curtisa, pokojnog frontmana kultnog post punk banda Joy Division.