LIFESTYLE

Nazvala 911 i rekla da je zaražena ebolom

Panika u SAD-u

(J. Be.)

19.10.2014


Žena iz grada Columbus u SAD-u nazvala je službu 911 i rekla da njena sestra ima jako visoku temperaturu te da postoji velika vjerojatnost da je zaražena virusom ebole pošto se nedavno vratila s putovanja po Africi.

Policija i medicinski službenici došli su odmah po zaprimljenom pozivu, odjeveni u sigurnosna odijela, te su nakon dolaska odmah područje oko ženine kuće oblijepili trakom koja označava zabranu pristupa.

Nakon što su poduzete sve mjere opreza i osiguranja u slučaju pojave opasnog virusa, pacijentica je prevezena u bolnicu gdje je ustanovljeno je da nema ebolu, već samo povišenu temperaturu, te da je njena sestra lagala kako bi natjerala službenike hitne medicinske pomoći da dođu što prije.

Ovo, nažalost, nije prvi ovakav, ili sličan, slučaj, kako izvještavaju tamošnji mediji. Već su zabilježena slična "pretvaranja" kada su osobe iskorištavale situaciju te lažno navodile simptome i sumnju na zarazu virusom ebole s ciljem dolaženja do raznih vrsta lične koristi.

"Pokušavamo na sve načine zaštiti naše društvo, a prevare poput ovih troše vrijedne resurse koje imamo", upozorili su iz hitne medicinske službe koja je bila nadležna u ovom slučaju, prenosi Mediaite.