NOGOMET

Milan ostvario važnu pobjedu, Sampdorija prokockala dva gola prednosti

7. kolo Serije A

(E. Al.)

19.10.2014

Odigrano je pet susreta italijanske Serije A. Novi trijumf upisao je Milan na gostovanju kod Verone, dok je Sampdorija uspjela prokockati dva gola prednosti protiv Cagliarija (2:2), Palermo je na domaćem terenu savladao Cesenu sa 2:1, a Atalanta je savladala Parmu sa 1:0.

Margues je u 21. minuti nespretno je reagovao i poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Milana. Samo šest minuta poslije El Shaarawy je sjajno uposlio Hondu koji je udvostručio vostvo Rossonera.

Japanski veznjak psotigao je svoj drugi gol na utakmici u 56. minuti kada je izašao na golmana Verone i rutinski pogodio za 0:3, a konačan rezultat utakmice postavio je Lopez golom u 87. minuti.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade, srijelac autogola Marques dobio je drugi žurti karton.

Sampdorija je u prvom poluvremenu vodila sa 0:2 protiv Cagliarija golovima Gabbiadinija i Obianga u 28. i 39. minuti, ali u drugom poluvremenu ostali su sa igračem manje. Cacciatore je dobio drugi žuti karton u 59. minuti.

To je olakšalo posao domaćima, koji su uspjeli stići prednost Sampe. Prvo je pogodio Avelar u 59. minuti iz penala, a zatim je Sau u 77.. minuti postavio konačan rezultat 2:2.

Palermo je na domaćem terenu savladao Cesenu sa 2:1. Domaći su poveli u 33. minuti golom Dybale, da bi Rodriguez izjednačio iz penala u 61. minuti. U prvoj minuti nadoknade Gonzalez je postavio konačnih 2:1.

Atalanta je savladala Parmu sa 1:0 golom Boakyea u 90. minuti, a istim rezultatom slavio je i Torino protiv Udinesea, gdje je strijelac jedinog gola bio Quagliarella u 62. minuti.