NOGOMET

Velež nemoćan na Grbavici, Slavija bolja od Travnika, Široki demolirao Čelik

11. kolo BH Telecom Premijer lige BiH

(E. Al.)

19.10.2014

Fudbaleri Željezničara golom Tomislava Tomića savladali su na Grbavici Velež rezultatom 1:0 u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je bolje otvorio utakmicu bio aktivniji te je u 4. minuti Hajdarović šutirao iz dobre pozicije, ali Antolović je bio siguran. Poslije nekoliko minuta igre Željezničar je uspostavio terensku ravnotežu.

Na otvaranju susreta Velež je bio nešto konkretniji. Dino Hajdarović je imao dvije jako dobre prilike da matira Antolovića, ali je golman Plavih bio uspješniji.

Nkon toga gosti su imali veliku šansu kada je nakon dubinske lopte Hebibovića Blagojević sam izašao ispred Antolovića, međutim Memija je izblokirao njegov udarac i spasio svoj tim.

U finišu prvog poluvremena Bučan se našao u dobroj situaciji, ali je loše šutirao, tako da se na odmor otišlo s prednošću Željezničara od jednog gola. U nastavku Plavi su prvi zaprijetili, ali je Bogdanović nakon kornera šutirao ravno u golmana.

Varea je imao priliku u 67. minuti, ali je njegov udarac izblokiran. Pokušao je i Turković u 76. minuti, ali promjene nije bilo. Najbliži golu bio je Varea u 87. minuti, ali ovaj put njegov udarac zaustavila je stativa.

U slaboj fudbalskoj predstavi Slavija je u 11. kolu Premijer lige pobijedila Travnik rezultatom 1:0.

Tim iz Lukavice je prvi puta ove sezone igrao na svom terenu nakon renoviranja travnjaka u Istočnom Sarajevu, a stigli su i do prve pobjede nakon pet utakmica bez trijumfa.

Jedini gol na mečun postigao je Vejnović u 17. minuti. Nurković je slabo intervenisao nakon kornera, a Vejnović iz neposredne blizine matirao golmana Vezira za ispostavilo se pobjedu Slavuje.

Dok je Široki Brijeg na svom terenu pobijedio Čelik sa ubjedljivih 7:2.

Gosti su poveli u 6. minuti preko Đelmića, ali domaći tim je ekspresno stigao do preokreta. Ćorluka je u 15. minuti poravnao, a samo tri minute kasnije Kožulj je šutirao sa 30tak metara, lopta je prevarila Adilovića za 2:1.

Već u 24. minuti Mihaljević je nakon lijepe solo akcije dobrim šutem matirao Adilovića, a u 37. minuti autogolom Markovića Čelik je smanjio na 3:2. odlično prvo poluvrijeme u 42. minuti zaokružio je Dino Ćorić. Ubacio je Wagner, a Ćoriću nije bilo teško da zakuca loptu pod prečku.

U nastavku je Široki postigao još tri gola. U 54. minuti Mihaljević je svojim drugim golom povisio na 5:2, a svoj drugi gol je postigao i Ćorluka u 66. minuti za 6:2. Potpuni potop Čelika potvrdio je Ivanković u 72. minuti postavivši konačnih 7:2.