CRNA HRONIKA

S četiri hica iz pištolja u Tuzli ubijen Senad Habibović

Policija traga za počiniocem

A.H

19.10.2014

Senad Habibović- Sena u Tuzli poznat kao "žestok momak" ubijen je sinoć sat iza ponoći  u ulici Armije RBiH na Brčanskoj Malti.

Na Habibovića je pucano u vrlo prometnoj ulici u Tuzli. Nepoznata žena nazvala je MUP i saopćila da u ulici Armije RBiH do broja 32 leži mrtav čovjek, nakon čega je, po dolasku policije utvrđeno da se radi o Habiboviću.

- Zasad nema informacija o izvršiocu i motivima ovog ubistva. Uviđaj vrši Tužilaštvo TK - kazao nam je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Na Habibovića je u maju ove godine, također,  pucano usred dana ispred Tržnog centra na Brčanskoj Malti kada je i ranjen u predjelu donjih ekstremiteta.

Inače, Senad Habibović, često je osuđivan za razna krivična djela, a dovodi se u vezu sa rasturanjem i preprodajom narkotičkih sredstava.

U saopštenju Tužilaštva TK  navodi se da je u  automobil u kojem se nalazio Habibović za sada nepoznati počinilac ispalio 4 hica iz pištolja. Tri hica su pogodila Habibovića u predjelu grudnog koša i vrata te je preminuo na mjestu događaja.

Po nalogu Tužilaštva poduzima se niz operativnih i istražnih radnji kako bi se utvrdio identitet počinioca ubistva.

Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK, a sa uviđajem je nastavljeno i danas.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i druge naredbe za različita vještačenja i istražne radnje kako bi se identificirao i lišio slobode osumnjičeni i utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo.