BIH

Lipovača negira da je Alagiću prijetio pištoljem

Nastavljeni obračuni kadrova SDP-a

S. Muhić

17.10.2014

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona Mahmut Alagić kazao je večeras za „Dnevni avaz“ da mu je član Predsjedništva te stranke i premijer Vlade USK Hamdija Lipovača prijetio pištoljem.

Sve se dešavalo oko 20 sati, kada sam dao i izjavu u policiji. Hamdija Lipovača me je nazvao u pripitom stanju. Pošto sam ja u Bihaću, a on u Sarajevu, poslao mi je poruku i pitao želim li biti član Predsjedništva SDP-a. Napisao sam mu da ne želim. Onda je on rekao da se nalazi u društvu sa Bakirom Hadžiomerovićem, Marinom Ivaniševićem… - rekao je Alagić.

Nastavio je da je to sve uslijedilo nakon što je dao izjavu medijima da bi kompletno Predsjedništvo SDP-a trebalo podnijeti ostavku.

- Onda je on pitao zašto si ti protiv mene, nećeš da budeš samnom u Predsjedništvu SDP-a? A, pošto smo ga demokratski prije dvije godine smijenili dva puta, sjetio se i toga i da se trebao obračunati samnom. Rekao sam mu: "Hamdo ja ovo snimam, iako nisam". Onda je nastavio govoriti da ima milion maraka te da će se obračunati samnom, a nakon toga je spomenuo pištolj. To sam shvatio ozbiljno, upozorio sam ga i on je prekinuo vezu – ispričao nam je Alagić.

Alagić, dugogodišnji kadar SDP-a u Bihaću, rekao nam je da je morao slučaj prijaviti policiji jer je Lipovača još ministar policije u Vladi USK.

S druge strane, Lipovača je u izjavi za „Avaz“ demantirao navodne prijetnje Alagiću, tvrdeći da je Alagić u Bihaću, a on u Sarajevu.

- Poslije dnevnika FTV porodica iz Bihaća mi je javila da je gospodin Alagić ponovo počeo afirmirati neke stvari koje su prošle prije dvije ili tri godine i optužuje gospodina Lagumdžiju i mene za njegov vlastiti neuspjeh. On je bio nosilac liste na prošlim izborima i kao takav nije prošao u Federalni parlament. Nazvao sam ga da ga pitam čemu optužbe i čemu takvo ponašanje. On je na to osuo paljbu psovki na račun moje rahmetli majke, kriveći mene i ljude koji su prošli sa njegove liste u Federalni parlament za svoj neuspjeh. Rekao mi je: "Vidjet ćemo se mi na Kongresu, a kada se sretnemo neće nam biti prijatno" i prekinuo vezu – ispričao je Lipovača.

Istakao je da je iznenađen, ali da ga ne čudi takvo ponašanje jer trenutno u SDP-u svako želi da skrene pažnju na sebe pred predstojeći Kongres.

Nemam ja pištolj niti su mi svojstvene takve prijetnje. Teško se je Alagiću nositi sa izbornim porazom. Nisam ni ja prošao u Državni parlament. Razumijem ga da mu je teško, ali nisam ja kriv što je on bio prvi na listi, a završio kao treći - kazao je Lipovača.