BIH

Obilježeni Dani kruha: Učenici pripremili razne kolače i poslastice

U KŠC "Sveti Franjo" u Tuzli

Autor:M. Ahmedić

17.10.2014

Katolički školski centar "Sv. Franjo" Tuzla danas je u sportskoj dvorani škole  izložbom kruha i krušnih prerađevina obilježio Dane kruha kao jesensku zahvalu za plodove zemlje.

Cilj ove manifestacije je upoznavanje učenika s nastajanjem kruha, približavanje blagovanja kruha i narodnih običaja, te podučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. 

-Kao i svake godine, ovu manifestaciju smo željeli upriličiti za naše učenike, roditelje, djedove, bake i sve one goste koji su na neki način sudjelovali i pomagali ovoj našoj djeci u pripravljanju kruha i krušnih prerađevina za izložbu. Prije izložbe je održana i jedna tribina pod nazivom „Mladi nutricionisti o hrani" gdje se govorilo o važnosti zdrave prehrane - istaknuo je Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ Tuzla.

Dalje je naglasio da je ova izložba zahvala, ali i poticaj učenicima da cijene kruh i krušne prerađevine, jer, kako kaže, u nekim dijelovima zemlje ljudi nemaju ono osnovno - kruh.

-Ova lijepa izložba želi poručiti učenicima ljubav prema kruhu, ali i podsjetiti na one koji nemaju kruha. Zato je ova izložba prodajnog karaktera i sav prikupljeni novac ići će za misije, za gladne u Africi i na taj način obilježiti misijsku nedjelju koja se obilježava 19. listopada tekuće godine  - podvukao je Rosić.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj učenika, roditelja, kao i prijatlja Centra, a koji su uživali u izloženim delicijama, te svojim novčanim prilozima pružili pomoć koja će ići za misije.