NOGOMET

ŠOKANTNO Bh. trener pobjegao zbog kladioničarske mafije

U novom broju „Avazovog Sporta“ čitajte

Redakcija

16.10.2014

U najnovijem Sportu, koji će se od petka naći u prodaji, pročitajte šokantnu priču jednog od najtrofejnijih nogometnog stručnjaka iz BiH, od kojeg je, prema njegovim tvrdnjama, u jednoj evropskoj zemlji traženo da „igra za kladionice“.

- Tražili su od mene da naštimam utakmicu za potrebe kladionice. Nisam pristao i pobjegao sam kući. Tamo o ovome nisam smio pričati jer bi se umiješala policija. Želim da se u Bosni zna ko su mešetari koji rade za kladionice - izjavio je naš trener za „Sport".

Kompletnu priču o akterima ove međunarodne afere, sponzorima, kladioničarima, ulozi Živka Budmira, Muhameda Ćosića i hercegovačkih biznismena možete pročitati u novom broju „Sporta“.

Spahić: Hadžić i Šunjić su odigrali vrhunski

spahic914
 
Emir Spahić, najuspješniji kapiten BiH, iz Leverkuzena je, u kućnom ambijentu pratio meč Zmajeva u Zenici. Bilo je nagovještaja da će se i on pojaviti, ali zbog povrede se vratio u klub.

- Nažalost, povreda je bila jača od moje želje - kaže Spahić.

O Zmajevima govori u superlativima:

- Igrali su vrlo dobro u Velsu, a odlično protiv Belgije. Kapa dole momcima. Hadžić je strašan, pametan, koncentriran. Vrlo dobro se snašao. Toni Šunjić već pet utakmica igra vrhunski. Svaka mu čast. Svi su odigrali vrhunski! – dio je Spahićevog intervjua u novom broju „ Avazovog Sporta“

Anel Hadžić

Dres iz Zenice poklonio sam majci za rođendan

hadzic949

U najavi meča s Velsom u intervjuu za Avazov Sport Anel Hadžić je priznao kako mu nije strana niti jedna pozicija u timu. Tako je olakšao posao Safetu Sušiću koji je u Kardifu, kasnije i protiv Belgije prvi put izveo stoperski par Šunjić – Hadžić gdje se praktički nije osjetio nedostatak Emira Spahića, Seada Kolašinca, Ermina Bičakčića... U obje utakmice protiv izuzetnih napadača, kakvi su, Bale, Lukaku, Hazard...

- Drago mi je ako su navijači zadovoljni. I sumnje nekada stimuliraju – kaže Hadžić za i dodaje da nije dres mijenjao s nekim suparničkim igračem.

- Zadražao sam ga za sebe, odnosno poklonio majci Zuhri za njen rođendan – kaže Hadžić.

Duži intervju sa Hadžićem čitajte u novom broju „Avazovog Sporta“.