BIH

Finansiranje ideja omladinskih grupa

Projekt Fondacija tuzlanske zajednice u Srebreniku

O. M.

16.10.2014

Predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice u prostorijama Doma kulture u Srebreniku prezentirali su projekt pod nazivom „Budi junak svoje zajednice", u sklopu kojeg će finansirati ideje formalnih i neformalnih omladinskih grupa.

Javni poziv za finansiranje ideja formalnih i neformalnih grupa zatvoren je prije desetak dana, a trenutno je u toku razmatranje pristiglih projekata. Projektne ideje mladih, koje zadovolje kriterije Javnog poziva, rečeno je na prezentaciji, Fondacija tuzlanske zajednice finansijski će podržati s iznosima od 1.000 do 2.000 maraka.

Ugovori o finansiranju ideja formalnih i neformalnih grupa trebali bi se potpisati do kraja ovog mjeseca, a kako je rečeno na prezentaciji, finansijski će se podržati svi inovativni projekti koji direktno unapređuju uvjete življenja mladih u zajednicama u kojima žive.

Pored Srebrenika, Fondacija tuzlanske zajednice, u okviru Programa omladinske banke, redovno podržava grupe mladih i s područja Tuzle, Kalesije, Živinica i Lukavca. Na taj način stvara jaku socijalnu mrežu među mladima u ovim općinama i direktno ohrabruje mlade osobe da realizacijom inovativnih projekata budu junaci svoje zajednice.