NOGOMET

Omladinska škola nogometa "Metalac" riznica talenata u Bihaću

Uprkos teškim uslovima i okolnostima u kojima rade

F.V.

15.10.2014

NK Omladinac iz Velikog Luga osnovan je daleke 1981. godine s ciljem okupljanja omladine oko pozitivnih vrijednosti. Mustafa Čelebić Muta prošao je sve omladinske pogone i igrao za seniorsku ekipu kluba, a nakon toga svoju karijeru nastavio u jednom austrijskom trećeligašu, gdje je kasnije radio i sa mlađim uzrastima. Upravo je on najzaslužniji čovjek za pokretanje i egistiranje omladinske škole NK Metalac, koja uprkos teškim uslovima uspješno djeluje od 2011. godine.

-Klub opstaje zahvaljujući roditeljima i nekolicini entuzijasta, koji zajedničkim radom i trudom zajedno sa ovom talentiranom djecom željnom dokazivanja, guraju ovaj projekat već nekoliko godina. Stadion na kojem treniramo je devastiran, opreme nemamo osim ono što sam donio iz Austrije, troškove prijevoza plaćaju roditelji, ali djeca pored svega toga, ostavaruju nevjerovatne rezultate – kaže Čelebić za Avaz.

mustafa-celebic

Mustafa Čelebić Muta

U okviru svoga rada i djelovanja ova škola okuplja oko 60 mladih nogometaša, koji gotovo na svakom takmičenju osvoje neko od prva tri mjesta. Iz Uprave škole se nadaju da njihovi rezultati neće proći nezapaženo i da će lokalne vlasti finansijski pomoći ovu školu koja postaje riznica talenata za kantonalne nogometne klubove.