BIH

Policija još traga za vozačem koji je srušio signalizaciju

Nakon nesreće bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića u Hrvatskoj

A. ALJIMI

15.10.2014

Iako su hrvatski mediji jučer prenijeli informaciju da je protiv proslavljenog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića podnijeta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je na autoputu A3 kod Kutine poginula Ankica Kuduz (63) iz Zagreba, to još nije učinjeno, potvrdila nam je  Sanja Kvasnička, glasnogovornica Policijska uprave sisačko-moslavačke.

- Protiv Emira Hadžihafizbegovića još nije podnesena kaznena prijava, ali će to sigurno biti učinjeno u narednom periodu. Kaznena prijava mora sadržavati dokaze. Policija u ovom slučaju ima još posla. Moraju se obaviti saobraćajna, mehanička i druga vještačenja. Krivično djelo za koje je Hadžihafizbegović osumnjičen je izazivanje prometne nesreće iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Državni odvjetnik treba sačiniti izvještaj sa očevida – pojasnila nam je Kvasnička.  

Inače, hrvatski policajci još uvijek tragaju za nesavjesnim vozačem koji je srušio signalizaciju koja je bila postavljena da bi se obilježilo mjesto na kojem se sanira cesta i nadvožnjak, nakon čega je pobjegao.

Podsjećamo da je šest vozila naletjelo na krhotine čunjeva, te su probušili gume. Vozilo u kojem se nalazila nesretna Zagrepčanka stalo je s lijeve strane ceste kada je na nju naletio Hadžihafizbegović vozeći svoju Škodu Supreb.