NOGOMET

SVIJET ZGROŽEN Pogledajte snimak opšte tuče na utakmici Srbije i Albanije

Nemile scene u kvalifikacijskoj utakmici

Autor:A. Vr.

15.10.2014

Na stadionu Partizana u Beogradu fudbalska reprezentacija Srbije sinoć u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku dočekala Albaniju.

Susret je prekinut u samoj završnici prvog poluvremena. Dron koji je nosio zastavu Velike Albanije pojavio se na stadionu Partizana. Zastavu je uspio skinuti Stefan Mitrović, a potom je došlo do opće tuče u kojoj su učestvovali redari, igrači na terenu, ali i navijači Srbije. Najdeblji kraj izvukli su Albanci. 

Do sada su UEFA-ine propozicije bile jasne. Ovakav propust u organizaciji kažnjavan je suspenzijom stadiona i dodjeljivanjem bodova gostima. Onaj ko je upravljao dronom jeste isprovocirao domaće igrače i navijače, ali do nemilih scena u kojima su najdeblji kraj izvukli Albanci nije smjelo doći. Na potezu je UEFA.

Podsjetimo, holanđanin Hari Bin, delegat na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, izjavio je da ne može da komentariše ko je kriv za prekid meča, napominjući da će to odlučiti Disciplinska komisija UEFA.

"Poslije svega viđenog", rekao je Bin, "nismo mogli da nastavimo meč".

"Ne mogu da komentarišem ko je i zbog čega kriv, to će odlučiti Disciplinska komisija UEFA poslije mog izvještaja i izvještaja specijalnog posmatrača za bezbjednost", rekao je Hari Bin.

Uvjerite se sami šta se desilo na stadionu Partizana u Beogradu...