NOGOMET

Prekinut susret u Beogradu: Izbila tuča igrača na terenu, "dron" s albanskom zastavom letio iznad stadiona

Na utakmici visokog rizika

N. KUSTURA

14.10.2014

Utakmica između Srbije i Albanije, u okviru kvalifikacija za Euro 2016., je prekinuta nakon što su se sukobili igrači domaće i gostujuće selekcije.

Naime, Sudija Martin Atkinson je poslao u svlačionicu igrače nakon sukoba te je utakmica prekinuta.

Sukobu su prvobitno prethodile baklje, koje su uletjele na teren, a onda se iznad Partizanovog stadiona u Beogradu pojavio "dron" sa zastavom na kojoj je bila mapa velike Albanije i male Srbije.

Na kraju se utakmica u Beogradu nije nastavila zbog sigurnosnih razloga.

Albanski mediji javljaju da, iako je UEFA zabranila Albancima da budu na stadionu, nije uspjela da zaustavi albanske organizacije da istaknu nacionalni simbol.

tan2014-10-14-22451562-1

Podsjetimo, Srbija i Albanija igraju kvalifikacioni susret za plasman na Evropsko prvenstvo koji je proglašen utakmicom visokog rizika.

Zbog toga je zabranjeno gostovanje albanskih navijača u Beogradu, što će biti slučaj i u uzvratnom meču koji se igra narednog oktobra. To je u skladu sa preporukama koje je dala UEFA.

fudbaleri-albanije-foto-dado-dilas-1413309913-581141

Utakmicu prate opsežne mjere sigurnosti kako bi bili spriječeni bilo kakvi incidenti. Broj policajaca i pripadnika redarske službe koji osiguravaju susret Srbije i Albanije mjeri se hiljadama kako u okolini, tako i unutar stadiona Partizana.