CRNA HRONIKA

Supruga bh. glumca Hadžihafizbegovića: Kada krene da priča o udesu, Emir plače i jeca

Nije obaviješten o krivičnoj prijavi

M.Ču.- Ad.A.

14.10.2014

Hrvatski mediji objavili su informaciju da je PU Sisačko-moslovačka protiv proslavljenog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića podnijela krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula 63-godišnja Zagrepčanka Ankica Kuduz. Danas smo kontaktitali njegovu suprugu Aidu koja nam je pojasnila da im niko nije dostavio bilo kakvu prijavu, niti je policija saslušala Emira, koji se još uvijek u stanju velikog šoka nalazi u bolnici u Novoj Gradiški.     

-Tužba još nikada nije došla do nas. Policija nije uzimala nikakve izjave od Emira. U ovoj bolnici gdje je Emir u isto vrijeme dok je njemu jučer bila operacija, bila je i obdukcija ženi koja je nažalost umrla. Njoj će danas ili sutra biti pokop. Mi smo već saučešće njenoj porodici izrazili putem telegrama - kazala nam je Emirova supruga Aida.

Na naše pitanje da li su se sreli sa članovima porodice žene koja je poginula, i optužuju li ih za njenu smrt, odgovorila je da nisu imali kontakt sa njima.

- Ja sam tražila jutros u patologiji od jedne krasne doktorice njihove kontakte. Dala mi je broj telefona i adresu, u naše ime čak poslala telegram. Kontaktirat ćemo ih dok prođe neko vrijeme, iako je teško. Osjećam potrebu da što prije stupim u kontakt sa nekim od njih. Ne izlazim nigdje iz bolnice, ovdje sam uz Emira. On je u dubokom šoku zbog svega što se dogodilo. Ne bih Emiru prenijela to što mediji pišu, to bi ga dotuklo. Uzet ćemo advokata. Pripremamo materijal. Najvažnije je da sve prođe kako treba, da Emir bude dobro, a i da ova porodica bude dobro. S obzirom na tjelesne povrede, uskoro ćemo se preseliti u drugu bolnicu da mu saniraju povrede - istakla je ona.

Kaže da je operacija ruke protekla uspješno, ali sada treba sanirati napuknuće lumbalnog dijela kičme.

- Bio je neurohirurg, kaže da lumbalni pršljen treba učvrstiti, stabilizirati. Dobri ljudi ovdje su poduzeli sve što su mogli, a u Zagreb ćemo se premjestiti kada Emir bude dobro, da može vidjeti šta će sa projektom u kojem je trebao učestvovati. On je trebao da ide u ponedjeljak na snimanje filma u Makedoniju. Ali, eto vidite, nikada čovjek ne zna šta ga čeka. On se mora osposobiti da može ići da radi, ali u šoku je dubokom, trebat će mu vremena. Emir je pokretan, leži, ali ne preporučuje se kretanje dok se ne fiksira povreda kičme. On leži, spava. CIjelu noć je bio nemiran, nije se mogao smiriti. Molim ko god dođe da se ne pominje kako je došlo do udesa, jer kada krene da priča, onda plače, jeca. Pokušavam da ga stabilizujem- pojasnila je Aida.

Pitali smo je da li je Emir svjestan da je udario ženu?

- Ne, on samo kaže da je čuo tupi udarac i ničeg se više ne sjeća- istakla je Aida.

Hrvatski mediji također su naveli da je policija protiv vozača koji je 20 minuta prije nesreće srušio signalizaciju koja je obilježavala radove na cesti nakon čega je pobjegao podnijela prekršajnu prijavu te da za njim još tragaju.

Prekršajno je prijavljen i vozač P. A. (46) iz Cerne, zbog vožnje neprilagođenom brzinom. On je, nakon što je naletio na porušene svjetleće oznake, zaustavio vozilo u zaustavnom traku kako bi promijenio probušenu gumu. Dvije putnice u vozilu izašle su van i stajale pojkraj vozila, gledajući kako vozač mijenja gumu. Emir Hadžihafizbegović na njih je naletio svojom Škodom Superb.

Do mjesta uništenih svijetleći oznaka vozači su trebali doći sa smanjenom brzinom jer su znakovi na autocesti upozoravali na radove i obvezno smanjenje brzine. Toga se nisu pridržavali oba prijavljena vozača. Prekršajna prijava podnesena je protiv još jednog vozača iz Zagreba koji je nedugo nakon ove nesreće naletio na uništene svjetleće oznake. I on je vozio nepropisno brzo, navode hrvatski mediji.