CRNA HRONIKA

Hadžihafizbegović za Avaz: "Nisam puno povrijeđen"

Nakon saobraćajke bh. glumca u Hrvatskoj

M. Č. - (N. K.)

13.10.2014

Na dijelu autoceste A3 između Okučana i Zagreba, kod mjesta Bročice, u nedjelju navečer dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovao i poznati bosansko-hercegovački glumac Emir Hadzihafizbegović, prenosi Dnevnik.hr.

Na autocesti A3, iz smjera Okučana prema Zagrebu, neoprezni je vozač srušio svjetleće znakove upozorenja koji su označavali radove na autocesti i potom pobjegao. Na taj je dio naletio drugi automobil kojem je u tom trenutku pukla guma.

U njemu je bio muškarac i dvije žene te su oni potom izašli iz automobila da bi promijenili gumu.

emir-1

Sa lica mjesta: Strahovit sudar   (Foto: Večernji.hr)

Na njih je naletio automobil kojim je, neslužbeno doznajemo, upravljao poznati bosansko-hercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović.

Dobili smo Emira Hadžihafizbegovića koji nam je sinoć kasno rekao da se trenutno nalazi u bolnici u Novoj Gradišci.

- Nisam puno povrijeđen, ne mogu sada da pričam - kazao nam je glumac.

Nakon našeg pitanja da li zna da je u nesreći poginula jedna osoba, veza je prekinuta. Glumca kasnije nismo uspjeli dobiti.

Jedna od žena je preminula u bolnici u Novoj Gradišci od težine povreda.

Hadžihafizbegović zbog težih povreda zadržan na liječenju. Vozač drugog automobila je nakon pružene pomoći pušten na kućnu njegu.

Istragu je obavio zamjenik sisačkog županijskog državnog tužioca Marijan Zgurić, koji je izdao nalog za obdukciju poginule žene te rekao kako će se daljnjim dokaznim radnjama utvrđivati je li riječ o krivičnom djelu u saobraćaju ili opšteopasnoj radnji. Kazao je i kako niko od učesnika nesreće nije bio pod uticajem alkohola.