NOGOMET

Sušić: Zadovoljan sam osvojenim bodom, još je mnogo bodova u igri

Selektor naše najbolje nogometne reprezentacije nakon utakmice u Velsu

Al. Ti.

10.10.2014

Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić je nakon utakmice protiv Velsa izjavio kako je zadovoljan osvojenim bodom večeras u Cardiffu.

"Pa sigurno da je utakmica bila izuzetno teška. Mi smo propustili mnogo prilika, ali Vels je jako dobra ekipa. Nemam ništa da prigovorim svojim igračima, jer su dali sve od sebe. Došli smo ovdje da pobijedimo, nažalost nismo u tome uspjeli. Sada imamo samo jedan bod, moramo u ponedjeljak probati i pokušati više protiv Belgije, što će biti svakako teško. Moraju se naši igrači odmoriti. Opet ponavljam da nisam nezadovoljan bodom, najvažnije je da nismo izgubili. Bit će i revanš ove utakmice u Zenici i tu moramo pobijediti", rekao je Sušić.

Kada su u pitanju konkurenti naše selekcije Izrael i Vels, Sušić je izjavio kako ovim ekipama moramo uzeti što je više bodova moguće.

"To su dvije izuzetno jake ekipe. Nisam puno zabrinuti, jer je do kraja kvalifikacija dosta utakmica. Protiv Izraela i Velsa u nastavku kvalifikacija moramo odigrati još bolje, tako da nisam puno zabrinut sa početkom kvalifikacija", rekao je Sušić.