NOGOMET

Mujdža na desnom boku, Medunjanin umjesto Prcića

Sušić najavio promjene u sastavu Zmajeva

Redakcija

9.10.2014

Naš državni tim u petak (20.45 sati) gostuje u Cardiffu, a ako je suditi po posljednjem treningu u Zenici, Emira Spahića će zamijeniti Anel Hadžić.

Za razliku od prethodnog kvalifikacionog meča protiv Kipra (Zenica - 1:2), u sastavu će biti još dvije promjene.

- U napadu će igrati Edin Džeko i Vedad Ibišević, u sredini terena vjerovatnije Haris Medunjanin, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić i Tino Sušić, a u zadnjoj liniji Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Anel Hadžić i Senad Lulić.

Podsjetimo, na desnom boku protiv Kipra je počeo Avdija Vršajević, a u veznoj liniji Sanjin Prcić, umjesto kojeg će u tim uskočiti Medunjanin.

NSBiH posjetio Ivicu Osima

osim-bakovic947

Generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković, prije odlaska u Cardiff, posjetio je legendu našeg fudbala Ivicu Osima.

- On je na terapijama i pod kontrolom tamošnjih ljekara. Švabo je dao puno fudbalu - preporodio je Savez kada je bilo najteže. On i ostali članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje, Faruk Hadžibegić i Dušan Bajević, pružaju podršku, vjeruju u Zmajeve. A četvrti član Odbora Sead Kajtaz je s nama u Cardiffu - kaže Baković.

Lerić: Bosnu izvući po uzoru na Cibonu

leric947

Samir Lerić, rekorder po broju nastupa u dresu Košarkaške reprezentacije BiH, nedavno u rodnom gradu otvorio školu košarke „MO Basket“.

Pokrenuo sam školu sa profesorom Azerom Korjenićem, okupljamo djecu od 6 do 15 godina. Mostar je uvijek davao vrhunske košarkaše, tako je bilo a tako će i biti u budućnosti – kaže Lerić.

Prošle godine je kao trener vodio Bosnu.

Ponosan sam na to, nisam dozvolio da Bosna ode u niži rang. Bio sam protiv ljudi koji nisu zaslužili da vode nekada slavni klub. Vjerujem da će se Bosna izvući iz velikih problema po uzoru na Cibonu. Sve ekipe koje su nešto značile u bivšoj državi Zvezdu, Cibonu, Zadar, spašavali su njihovi gradovi i države i velika je šteta što grad Sarajevo, kanton i država nisu pružili ruku spasa Bosni, nego je ona prepuštena samoj sebi i  pojedincima dobre volje.

Duži intervju s Lerićem čitajte u novom broju Sporta.