BIH

SDA: Emir Suljagić - natprosječno dobar lažov

"Krije svoje učešće u vlasti koju sada kritikuje"

Redakcija

6.10.2014

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem u kojem se navode da  podsjećaju javnost da kandidat Demokratske fronte –Željko Komšić za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić krije svoje učešće u vlasti koju sada kritikuje.

"Dežurni kritičar vlasti bio je šef kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića (SDA), savjetnik gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena (SDP), a od 2009. do 2011. obavljao je dužnost ministra kulture Kantona Sarajevo kao član SDP-a. Obnašajući ovu dužnost propao mu je pokušaj ukidanja vjeronauke u sarajevskim školama, pa je podnio ostavku", navodi se u saopćenju.

Iz SDA dalje  tvrde da je  Suljagić dobio ministarsku fotelju kao nagradu za napisanu knjigu o svom tadašnjem političkom uzoru Lagumdžiji, kojeg sada na najvulgarniji način vrijeđa i naziva ga „natprosječno dobar lažov.“ Onda se opravdano pitamo -ko je natprosječno dobar lažov? Emir, Zlatko ili obojica?

"Spisak političkih nedosljednosti Emira Suljagića, bivšeg najboljeg Lagumdžijinog druga, dug je i ne dozvoljava mu da drugima drži moralne lekcije o zastupanju BiH ili bošnjačkih nacionalnih interesa. SDA poziva građane da ne nasjedaju na očigledne prevare Emira Suljagića",  navodi se u saopćenju SDA.