NOGOMET

Hoće li se Spahić odazvati Sušiću?

Počele pripreme Zmajeva u Zenici

V. B./ A. Vr.

6.10.2014

Do 19 sati, do kada je bio rok da se naši reperezentativci okupe u Trenig centru nogometnog saveza BiH u Zenici, kroz kapiju nisu prošli Edin Džeko, Emir Spahić i Miralem Pjanić. Navodno, Pjaniću kasni avion iz Rima, dok je tokom dana kružila informacija da je Bajer iz Leverkusena poslao obavještenje na adrsu NS BiH da se, zbog povrede, naš bivši kapiten Spahić neće ni odazvati na ovo okupljanje.

Kako se selektor Safet Sušić, koji je u 18.35 sati stigao sa svojim saradnicima Tomislavom Piplicom i Elvirom Baljićem, nije obratio novinarima, nismo uspijeli saznati zbog čega u zakazano vrijeme nije stigao novi kapiten Edin Džeko. Kao i uvijek, raspoložen i susretljiv prema novinarima bio je Vedad Ibišević, koji je, nakon što je odradio nekoliko desetina  snimaka sa dječicom koja su se okupila oko Centra, u izjavi novinarima istakao da nas čekaju dvije vrlo teške utamice.

- Prije svega, moramo misliti o Velsu, jer prva je i bitnija utakmica, a tek onda možemo misliti o Belgiji- kaže Ibišević,  te dodaje da neće biti nimalo jednostavno. Prije svega, zato što i Velšani vide svoju šansu u našoj grupi.

- Realno, Vels nije bolji od nas, ali, s obzirom na zadnju utamicu, a i njihov motiv, neće biti nimalo jednostavno, smatra Ibišević, koji se osvrnuo i na izostanak zbog povreda Sejada Salihovića i Ermina Bičakčića.

-Svaki igrač za nas je vrlo bitan, ali šansu će ovog puta dobiti neki drugi. Sejo i Bičakčić su važni igrači za nas, ali pokušat ćemo sa ovim što imamo ostvariti najbolje iz ove dvije utakmice- kaže Ibišević.

Danas su stigli: Fejzić, Mujdža, Kvesić, Šunjić, Cimirot, Zakarić ,Vršajević, Sušić , Hadžić, Hajrović, Višća, Prcić, Vranješ, Begović, Medunjanin, Bešić, Dujković, Lulić i Ibišević. Goran Zakarić je, iako povrijeđen, došao kako bi ga pregledali ljekari reprezentacije.

Prvi pred novinare u Zenici strpljivo je stao debitant, bek sarajevskog Željezničara Josip Kvesić, koji je istakao da se predivno osjeća zbog poziva selektora Safeta Sušića.

-Nada se da će sve proći kako su svi zamisli i da ćemo upisati dvije pobjede- istiće Kvesić, koji na pitanje da li je već razgovarao sa selektorom o svojoj ulozi, odnosno da li će i zaigrati u ova dva meča, odgovara da nije imao nikakvih razgovora...

- Naravno, ja sam spreman i ako dobijem priliku odužit ću se na najbolji način- poručuje Kvesić. Vremena za novinare našao je i stoper ruskog Krasnodara Toni Šunjić, koji bi, nakon najave da neće doći Ermin Bičakčić, a niti Emir Spahić, mogao biti i najvažniji čovjek ispred golmana Asmira Begovića.

- Nažalost, kvalifikacije nisu počele kako smo sve htjeli. Nadam se da ćemo to popraviti protiv Velsa, od kojeg ne smijemo izgubiti. Nadam se da ćemo i pobijediti Vels, a protiv Belgije bi, po meni, i remi bio sasvim dovoljan- smatra Šunjić, koji se, kao i svi ljubitelji nogometne reprezentacije, raduje najavljenom povratku bivšeg kapitena Spahića.

- On je veliki vođa naše odbrane i smatram da će nam svima lakše igrati kada je on tu- ističe Šunjić, koji dodaje i da mu nije poznato da je Bajer Leverskusen poslao na adresu našeg saveza obavijest da zbog povrede Spahić ipak neće doći u Zenicu.

- Nisam bio u kontaktu sa Spahom, ali se nadam se će se pojaviti- istakao je Šunjić. Mladi veznjak Sarajeva Gojko Cimirot našao se ponovo na spisku Zmajeva.
- Velika je čast ponovo se naći među najboljim igračima svoje države- ističe Cimirot.