BIH

Dinastija Izetbegović pokrala je milijarde KM i neka se Bakir ne krije iza svoje majke

Saopćenje SBB-a za javnost

Press centar SBB

5.10.2014

Povodom reagiranja SDA na snimak TV Alfe, vrlo je zanimljivo da Bakir Izetbegović uopće ne demantira videozapise sa donatorskih skupova u Turskoj, Saudijskoj Arabiji i Švicarskoj. Niko ne može falsificirati videosnimke, niti ih negirati jer su na njima živi ljudi, događaji, ali i stotine kilograma zlata, novca u različitim devizama i čekovi koje je pred TV kamerama uzela Bakirova majka Halida, a tadašnji prevodilac ustvrdio kako je ona rekla: "Jednu vreću zlata ostavite za moga Bakira."

Objavljivanjem autentičnih snimaka niko ne vrijeđa dinastijsku porodicu Izetbegović, ali on iza pijeteta svoje rahmetli majke koja je umrla prirodnim putem i od starosti, ne može onemogućavati mnogo veći pijetet za 200.000 šehida, koji su stradali u svojim najboljim godinama zbog nedostatka naoružanja. A to se, između ostalog, dogodilo jer za to namijenjeni donatorski novac, zlato, srebro i čekovi nikada nisu stigli narodu i institucijama u BiH.

Dodatno, podatak da u svom regiranju Izetbegović uopće ne demantira, niti je to moguće, sadržaj TV snimaka iz ove tri zemlje, kao ni to da se na njima vidi "vlasnik" Al-Shiddija dodatno otvara obavezu nadležnim policijskim agencijama da se pozabave ovim kriminalnim slučajem teškim nekoliko milijardi KM.

Uostalom, pozivamo javnost da ponovo pogleda prilog TV Alfa, pa će se lako shvatiti kako Bakir Izetbegović pokušava da opravda antidržavni i izdajnički lopovluk neviđenih razmjera.

Izetbegović emocijom o svojoj rahmetli majci bježi od otkrivanja desetak političkih ubistava i naročito od priče zašto Bošnjake gura u feudalizam, zašto je za 20 godina vlasti doveo do 600.000 gladnih, 560.000 nezaposlenih i zašto je uništio ekonomiju  i razvoj BiH, te BiH pokušava vezati za nogavicu Redžepa Tajipa Erdoana i njegovu AK partiju, kaže se u reagiranju iz Press centra SBB-a.