BIH

Lašci i licemjeri su zapasali BiH

Sutra u dvobroju “Dnevnog avaza” prilog “Sedmica”

M. K.

2.10.2014

Sutra printano dvobroj izdanje “Dnevnog avaza” za 3. i 4. oktobar donosi redovni politički prilog “Sedmica”. U njemu pročitajte:

EKSKLUZIVNI INTERVJU - Mostarska legenda Mišo Marić, iz svog prognaničkog doma u Londonu, govori za „Dnevni avaz“: Lašci i licemjeri su zapasali BiH!

- Bulevar nije dupla asfaltna traka kojoj je pripalo da dijeli grad, asfaltirano je nešto između malih mozgova gradskih gospodara; Iz razloga dobrog ukusa neću spominjati imena, ali Mostarci znaju za koga su glasali u ono ćoravo vrijeme i za koga glasaju i danas; Suštinsko je pitanje koliko Mostar danas ima građana koji se s pravom diče njegovim imenom, a koliko onih koji su mu ga oružano zdipili; Ima ljudi vještih da progovore iz trbuha. Tu kritičnu masu, ma koliko se propinjao na prste, još ne vidim, a strasno priželjkujem; Većih nevjernika od današnjih vjernika na tim prostorima nikad nije bilo... Javno se glože, ispod tezgi, u dogovoru pune masne buđelare; U međuvremenu Namigujem zvijezdama, a približava se vrijeme da se i sam otisnem tamo; Aleksa bi rekao: „Mene sve rane moga roda bole“; Svi glasači su turisti, samo Grad je vječan - poručuje, između ostalog, Mišo Marić.

SKANDALOZNO - Dok se „Elektroprivreda BiH“ hvali investiranjem u Rudnik mrkog uglja Zenica: Kompozicije za izvlačenje plaćene 2,5 miliona KM, a uopće se ne mogu kretati kroz uske rudarske hodnike!

HLJEB SA SEDAM KORA - Zenički rudari: Kad ti puno obećavaju, ponesi malu torbu

„BH POŠTA“ - Kadrovska „uhljebljivanja": Kako su rođake zapošljavali direktori Butković, Mušinbegović, Mujić, Piknjač-Jaganjac

„ŠUMAHERI“ NA ULICAMA - Slučajevi „Helez“, „Bijedić“, „Kurteš“, „Pudarić“, „Ćavar“, „Kaplan“: Koji je najbolji auto za slupati u BiH - službeni!

ISTINOMJER - Poređenje obećanja SDP-a i SDA 2010.-2014.: „Trenutak istine“ ili koliko su nas lagali

LIČNOST SEDMICE – Alan Tiger, tužilac Haškog tribunala: Pravda za žrtve

KOLUMNE - Akademik Muhamed Filipović, Edin Urjan Kukavica, Janusz Bugajski i Erol Avdović

KULOARSKE PRIČE - Otkrivamo šta se dešava iza kulisa bh. političke scene