NOGOMET

Sušić: U Cardiffu ne bih pristao na bod

Čitajte u sutrašnjem izdanju Avazovog "Sporta"

Redakcija

2.10.2014

Selektor našeg državnog tima Safet Sušić, koji će u ponedjeljak u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici okupiti izabranike, optimista je pred „operaciju Vels i Belgija“.

- Mi ćemo gore igrati otvoreno i pokušati pobijediti. Isto tako, ne treba biti naivan. Jer, svaku utakmicu koju ne možeš pobijediti treba - isto tako, nastojati da ne izgubiš. Sad da mi neko ponudi bod, ne bih pristao. Ponavljam, pokušat ćemo pobijediti, ali je činjenica da sada žalimo i za onim bodom protiv Kipra. On bi nam sada itekako dobro došao – kaže Sušić u razgovoru za novi broj „Sporta“.

Halilović u Feyenoordu radi sa Makaayom!

halilovic-dzenis945

Mladi bh. napadač Dženis Halilović svoju karijeru mogao bi nastaviti u Feynoordu. Naime, Halilović posljednjih nekoliko dana boravi u ovom renomiranom nizozemskom klubu kako bi zadovoljio očekivanja struke kluba te potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Zanimljivo, Halilović u Feynoordu radi sa Royom Makaayom, svojevremeno "fantomom" Bayerna.

Inače, Halilović je porijeklom iz Nezuka kod Sapne te nastupa za švedski Norrkopping. U tekućoj sezoni postigao je čak 24 pogotka, od čega 16 golova na posljednjih 15 utakmica.

Nurkić: Nemam tremu pred Kobijem Bryantom

nurkic-jusuf945

U ponedjeljak 6. oktobra počinje NBA predsezona u kojoj klubovi igraju prijateljske utakmice da bi se što bolje pripremili za start sezone.

Tako će u prvoj predsezonskoj utakmici Denver Nuggetsi igrati u San Diegu protiv Los Angeles Lakersa.  

Ovo će biti debi našeg Jusufa Nurkića, dvadesetgodišnjeg i 213 centimetara visokog centra. Nurkić će prvu utakmicu otkako je otišao u NBA odigrati protiv najtrofejnijeg kluba, Lakersa, u kojima igra jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kobi Bryant.

Kad smo upitali Jusufa Nurkića da li ima tremu pred prvu utakmicu, krako nam je rekao:

- Ma kakva trema. Jedva čekam da počnem igrati utakmice. Dobro sam se pripremio radeći ovdje sa trenerima kluba, smršao sam  oko deset kila i spreman sam.

Miloš Ačimović na meti Željezničara

acimovic-milos945

Miloš Ačimović, nekadašnji kapiten kadetske reprezentacije BiH, te prvotimac Leotara, mogao bi u zimskom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Naime, jedan sarajevski menadžer, blizak prijatelj Amara Osima, već duže vrijeme skuplja informacije o Milošu Ačimoviću.

Navodno je on spreman zajedno sa čelnicima Željezničara otputovati za Trebinje, kako bi dogovorili prelazak talentovanog napadača na Grbavicu. Ačimović je prošle zime bio interesantan Sarajevu, ali do dogovora nije došlo. 

Redžović za pojas protiv Kličkovog sparing-partnera

redzovic945

Najbolji bosanskohercegovački bokser u superteškoj kategoriji Adnan Redžović 4. oktobra će u švicarskom Baselu imati jednu od najvažnijih borbi u dosadašnjoj karijeri.

Ovaj do sada neporaženi profesionalni bokser iz Sarajeva sa omjerom od 16 mečeva i isto toliko pobjeda će za titulu prvaka Evrope ukrstiti rukavice sa izuzetno kvalitetnim bokserom Arnoldom Gjergjarom, koji ima omjer od 22 meča bez poraza i nerješenih uz 18 nokautom.

Redžovićev protivnik je bokserskoj javnosti poznat i kao dugogodišnji sparing partner svjetskog prvaka Vladimra Klička i važi kao jedan od najboljih boksera tehničara u svijetu. Spektakl počinje u 20 sati.