BIH

Pobjednička atmosfera na tri velika skupa

Predstavljeni kandidati u Kaknju, Visokom i Novom Sarajevu

Redakcija

1.10.2014

Savez za bolju budućnost večeras je održao tri velika predizborna skupa u Kaknju, Visokom i Novom Sarajevu, na kojima su predstavljeni kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti, saopćio je Pres-centar SBB-a.

Prijete otkazima

Sva tri skupa bila su izuzetno posjećena, što najbolje govori o raspoloženju javnosti da dođe do promjene aktuelne vlasti SDA i SDP-a.

Posebno je istaknuto da je SDA u panici jer i njena interna istraživanja pokazuju da će SBB nakon 12. oktobra biti najjača stranka, a da će Fahrudin Radončić superiorno pobijediti u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

U Kaknju su govornici istakli da SDA pokazuje želju da nešto radi samo ovih 15 dana izborne kampanje, kada ne žale truda da lijepe svoje postere i plakate.

Moraju otići

- Naše političke rivale, naročito u SDA, uhvatila ja velika panika. Prijete svojim tužiocima, policajcima, prijete mnogim građanima da će dobiti otkaze ako ne budu glasali za staru vlast.

Oni su vrijedni samo kada treba očuvati vlast, a nakon predizbornih petnaestak dana, naredne četiri godine prespavaju i istovremeno instaliraju svoje kadrove, siromaše građane, dovršavaju sumnjive privatizacije... To je jedini smisao njihove dvadesetogodišnje vlasti. Zato 12. oktobra moraju otići - poručeno je sa skupova SBB-a u Kaknju, Visokom i Novom Sarajevu.

Respektabilne liste SBB-a

U Kaknju, na gradskom trgu, okupljenim građanima obratili su se Enver Merdić, predsjednik OO SBB-a Kakanj, Naida Delibašić, kandidatkinja za Skupštinu ZDK, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, Jasmin Mušanović, kandidat za Federalni parlament, Zijad Alajbegović, nosilac liste za PFBiH, Mirsad Isaković, nosilac liste za Državni parlament.

U Visokom, u kinosali, osim Isakovića, Alajbegovića i Sarajlića, govorili su Kemal Mušinbegović, predsjednik OO SBB-a Visoko, Meldina Ugarak, kandidatkinja za Skupštinu u ZDK, te Nevzeta Begić, kandidatkinja za Federalni parlament.

U Novom Sarajevu, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, skup je otvorio Igor Gavrić, predsjednik OO SBB-a Novo Sarajevo, a govorili Dževad Rađo, kandidat za Skupštinu KS, Ismir Jusko, nosilac liste za Skupštinu KS, Ibrahim Hadžibajrić, nosilac liste za PFBiH, te Fehim Škaljić, nosilac liste za PSBiH.

Na sva tri skupa ovacijama je pozdravljen Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.