CRNA HRONIKA

Petnaestogodišnjak "Mercedesom" udario u drvo, njegov vršnjak teško povrijeđen

Na lokalnoj cesti kod Orašja

Ta. T.

1.10.2014

U utorak predvečer u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na makadamskoj cesti u selu Tolisa kod Orašja  teško je povrijeđen 15-godišnji dječak M.Ž. iz obližnjeg sela Kostrč,saopćili su službeni izvori. Dječak je bio suvozač u automobilu „mercedes“ kojeg je vozio  njegov 15-godišnji vršnjak Đ.V. iz Tolise koji je nakon saobraćajke i nazvao policiju.

- Do nezgode je došlo zbog prebrze vožnje "mercedesa“ čiji je vozač,odnosno maloljetnik izgubio kontrolu nad volanom i s automobilom je izletio s ceste.Pri tom je udario u drvo,a od siline udara suvozač je teško povrijeđen-kažu iz oraške policije.

Povrijeđeni dječak je prevezen u orašku Kantonalnu bolnicu u kojoj je dežurni ljekar utvrdio da  su njegove povrede teške. Bolnički izvori kažu da je dječaku povrijeđena kralježnica.

Od maloljetnog dječaka koji je automobilom upravljao bez položenog vozačkog ispita  uzeti su uzorci krvi i urina zbog vještačenja na eventualne opijate. U policiji su nam jučer kazali da je maloljetni Đ.V. vozio neregistrirani „mercedes 190“,a istragom će se utvrditi čiji je automobil i tko mu je dao vozilo na upravljanje ili je možda dječak sam uzeo ključeve od vozila s kojim je skrivio saobraćajku u kojoj je teško povrijeđen njegov 15-godišnji prijatelj. U svakom slučaju maloljetni vozač će,kažu u policiji,krivično odgovarati,a o svemu je obaviješteno i Kantonalno tužiteljstvo u Orašju.