BIH

Radnici onemogućili biranje novog direktora Veterinarske stanice Sarajevo

Prekinuli sjednicu Nadzornog odbora

A. ŠETA

1.10.2014

Kako javlja reporter "Dnevog avaza" sa lica mjesta u KJP Veterinarska stanica Sarajevo radnici su spontanim okupljanjima onemogućili sjednicu Nadzornog odbora koji je, kako smatraju, nelegalno organiziran.

Radnici su izbacili članove Nadzornog odbora koji su se nelegalno sastali kako bi izabrali novog direkotra Veterinarske stanice Sarajevo, iako je konkurs poništio ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, koji je ovim povodom poslao i dopis. Sjednica je održana u zgradi Veterinarske stanice na Stupu, a članovi Odbora su se zaključali dok su radnici kucali na vrata pokušavajući da prisustvuju tom susretu. Kako smatraju radnici KJP Veterinarske stanice Sarajevo, članovi Odbora su pokušavali na ovaj nčin da nelegalnim putem izaberu novog direktora pri čemu su samom sastanku prisustvovali i bivši članovi Odbora koji su prethodno otpušteni sa te funkcije.

Trenutni vd direktor Senad Arnautović,  kojem mandat ističe za sedam dana, nije želio da se obrati radnicima. Uposlenici tvrde da im nije uplaćeno posljednjih pet plata, dok ministar Hrenovica tvrdi da je uplaćena tranša za KJP Veterinarsku stanicu Sarajevo u iznosu od 54.000 KM.

Nakon što su članovi Nadzornog odbora napustili prostorije Veterinarske stanice, radnici su se okupili ispred zgrade nakon čega je na poziv direktora Senada Arnautovića došla policija na uviđaj, ali su zaključili da nije bilo ometanja rada i mira.