BIH

Ramović posjetio štićenike Doma za stare u Goraždu

Međunarodni dan starijih osoba

Autor:Al. B.

1.10.2014

Povodom 1. oktobra - Međunarodnog dana starijih osoba načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović (SBB) sa saradnicima posjetio je štićenike Doma za stare i iznemogle osobe, gdje se susreo i sa direktorom ustanove Kemalom Kuljuhom. Nakon razgovora o aktuelnoj situaciji u Domu, Ramović je obećao podršku u realizaciji planiranih projekata. Štićenicima su uručeni prigodni pokloni.

U Općini Goražde organiziran je prijem za članove Planinarskog kluba „Goražde – Maglić“ i Radio amaterskog kluba „Drina“. Planinari su osvajači titule državnog prvaka u orijentiringu, sportu koji podrazumijeva obilazak unaprijed zadane staze u što kraćem vremenskom periodu, uz pomoć karte i kompasa. Goraždani su bili najuspješniji na takmičenju koje je na Ilidži organizirao Orijentiring savez FBiH, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe PTT „Prijatelji prirode“ iz Sarajeva i „Konjuh“ iz Tuzle. Radioamateri „Drine“ pobjednici su 10-tog jesenjeg ARG kupa, takmičenja u amaterskoj radiogoniometriji koje je održano u Zenici.

- Mladi Goražda još jednom potvrđuju da mogu biti najbolji u sportu u mnogim disciplinama, u umjetnosti, u kulturi. Goražde ima dobru mladost, drago mi je što su mladi toliko zainteresirani za različite sportove i što se u svoj grad vraćaju sa peharima i medaljama. Ovo je mali znak pažnje, kako bi im odali priznanje i zahvalili im se jer su oni naši najbolji ambasadori – kazao je Ramović, uz skromne poklone, obećavši nastavak podrške.

prijem-za-planinare-i-radioamatere