BIH

Hasečić: Kontrola bh. neba Hadžiću služi za političku promociju SDP-a!

Nakon zahtjeva za smjenom Uprave BHANSA

A. Du.

1.10.2014

Zamjenik direktora uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) Đelal Hasečić izjavio je za “Avaz” kako je prijedlog ministra prometa i komunikacija BiH Damira Hadžića (SDP) za njegovu, te smjenu drugih članova uprave ove agencije rezultat ministrove političke promocije.

Komentirajući prijedlog Hadžićevog ministarstva da se smjene članovi Uprave BHANSA-e zbog “krajnje neprofesionalnog i neodgovornog ponašanja jer su u vrijeme dugo planiranog i zakazanog početka operacija preuzimanja kontrole nad bh nebom otputovali na ATC Global 2014 – sajam i konferenciju u Kini”, Hasečić je kazao:

- Odlazak u Kinu bio je davno dogovoren zbog poslova koji nisu smjeli trpjeti. Prijedlog za našu smjenu se dešava jer mu nismo udovoljili da napravi konferenciji za novinare kao predizborni skup. Po meni ta konferencija nije imala drugu namjenu, nego da on uveliča svoj doprinos u svemu ovome, a to je posao na kojem Uprava radi još od prošlog ljeta. Sve ovo ministar pokušava da koristi u predizborne skupove i pomociju sebe i svoje partije.