BIH

Pričom o lošem kreditu skriva se istina o milijardama KM u Turskoj i neotkrivenim političkim ubistvima

Saopćenje za javnost SBB-a

Redakcija

1.10.2014

U svom odgovoru kako mu je najveći uspjeh to što je dobio turski kredit od 50 miliona eura ekonomski neuki Bakir Izetbegović praktično priznaje da turske banke ponovo zarađuju na Bošnjacima, jer ovdje plasiraju svoj novac uz profitabilne kamate.

Bankarsko tržište to podrazumijeva, ali dužničko ropstvo BiH, koje je prvenstveno uzrokovala SDA, ovim se činom samo dodatno povećava i SBB želi da narod to zna. No, ono čega se pametan stidi, budala ističe i time se hvali.

Uostalom, kakve veze ima navodni povratnički kredit s hotelom “Ruža” u Mostaru? Bakir, očigledno, u općoj konfuziji priča o svemu, ali izbjegava odgovor na ključno pitanje: šta je s milijardama maraka donacija koje su turski građani dali njegovoj porodici za branitelje BiH - postoje video snimci o tome - a taj novac i čekovi nikad nisu došli u našu zemlju.

Također, skrivajući se iza priče o kreditnim zaduženjima, Izetbegović izbjegava još jedan strateški odgovor: ko je dovodio mudžahedine u BiH, raspoređivao ih i komandirao njima, šta je s neriješenim političkim ubistvima Nedžada Ugljena, Joze Leutara, Jusufa Juke Prazine, Hakije Turajlića, Irfana Ljubijankića, Ramiza Delalića Ćele ili Mušana Topalovića Cace.