NOGOMET

Kvesić: Valjda ću naći način da se izborim s Baleom

Bek Željezničara pozvan umjesto Sejada Salihovića

M. T.

1.10.2014

Josip Kvesić nije imao sreće da u januaru prošle godine debitira za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer je uoči utakmice protiv Slovenije doživio tešku povredu ligamenata, ali dočekao je novu priliku.

Lijevi bek Željezničara i nekada jedan od najperspektivnijih mladih reprezentativaca naše zemlje dobio je poziv selektora Safeta Sušića za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Belgije (10. oktobar u Kardifu i 13. u Zenici), kao zamjena za ozlijeđenog Sejada Salihovića, koji je otkazao dolazak na pripreme.

Hvala na pozivu

Kvesića je poziv podjednako obradovao i iznenadio.

- S obzirom na to da se još vraćam u pravu formu, prilično sam iznenađen. Šta da kažem, hvala selektoru što me pozvao, nadam se da ću adekvatno odgovoriti na njegovo povjerenje - rekao je Kvesić, koji je rođen 21. septembra 1990. godine u Širokom Brijegu.

24 godine

67 nastupa za Željezničar

11 utakmica za mladu reprezentaciju BiH

Kvesić će biti jedini izraziti lijevi bek u Papetovom kadru za duele s Velsom i Belgijom, ali s obzirom na to da je debitant, neizvjesno je da li će u ovako važnim utakmicama dobiti povjerenje da igra od prve minute. Ako u Velsu bude u početnoj jedanaestorki, svjestan je šta ga čeka. Geret Bejl (Gareth Bale), najskuplji fudbaler svijeta koji igra podjednako dobro i na lijevom i na desnom krilu.

I dalje smo dobri

- Svi znamo kakav je to igrač, redovno ga gledamo na televiziji. Jedan je od najboljih fudbalera na svijetu. Ako budem igrao i ako se suočim s njim, valjda ću pronaći neko rješenje - kroz smijeh kaže Kvesić.

Poraz od Kipra, tvrdi fudbaler Željezničara, ne mijenja činjenicu da je naša reprezentacija, uz Belgiju, najkvalitetnija u grupi.

- I dalje smo podjednako dobra reprezentacija, ali smo loše krenuli. Niko nije očekivao da izgubimo od Kipra, ali dešava se. Ipak, vjerujem da neće biti problema i da ćemo se plasirati na Euro - rekao je Kvesić.