BIH

Radmanović kažnjen sa 1.500 KM jer je nazvao Halilovića ratnim zločincem

Odluka suda u Sarajevu

Autor:Fena

1.10.2014

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) - Sefer Halilović saopćila je danas da je  član Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Nebojša Radmanović, kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, sudski kažnjen jer je predsjednika BPS-a Sefera Halilovića nazvao na pres-konferenciji "ratnim zločincem". 

"Sud u Sarajevu kaznio je Radmanovića sa 1.500 KM zbog neistina koje je izrekao o predsjedniku Haliloviću a nakon što su Radmanović i Halilović imali sudsko sučeljavanje prije nekoliko mjeseci, pri čemu Radmanović nije imao nikakve argumente protiv haške presude koja je na Halilovićevu blistavu ratnu biografiju stavila čist pečat", citat je iz ovog saopćenja BPS-a. 

BPS također navodi da je beskompromisno spreman boriti se protiv onih koji bi da "izgovaranjem laži izvrću karakter agresije na Republiku BiH".

Stranka poručuje da predsjednik Halilović nikome neće dopustiti ni pedalj neistine o agresiji na Republiku BiH te o njegovoj ulozi u vođenju odbrane države. 

"Haški sud je nakon šest godina pretresanja cijele ratne biografije stavio bijeli pečat na čiste komandantske ruke predsjednika Halilovića te svako mešetarenje raznih političara i korumpiranih političkih tužilaca i medija neće imati prođu, što svakodnevno dokazujemo demonstrirajući da je snaga istine iznad svakog spletkarenja", zaključuje BPS u saopćenju.