NOGOMET

O nizu ne razmišljamo, samo o prolasku dalje

Trener Adžem želi eliminirati Široki Brijeg

Z. Š.

1.10.2014

Impozantna serija od 42 utakmice i čak šest godina bez poraza u Kupu BiH nije teret za ekipu Željezničara, smatra Admir Adžem pred utakmicu u Širokom Brijegu.

Sjajni Vagner

- Vjerujte mi, uopće ne razmišljam o tom nizu i ama baš mi ništa ne znači. Na kraju krajeva, od pet sezona mi smo osvojili dva trofeja. Bolje je dobiti 3:0 i izgubiti 0:2 pa proći nego dva puta remizirati i ispasti.

Nama je bitno samo da prođemo, a kako će do toga doći apsolutno nije bitno - rekao je trener Željezničara.

Njegov kolega s klupe Širokog Brijega Slaven Musa najavio je promjene u ekipi koja je umorna od meča sa Sarajevom.

- Istina je da su imali dan manje odmora i da su imali izuzetno težak meč, ali Musa ima na raspolaganju 20 podjednako kvalitetnih igrača, tako da će sigurno imati jak sastav. U prvenstvu smo remizirali, dobro se poznajemo. Široki je protiv Sarajeva pokazao da zna igrati čvrsto i odgovorno u defanzivi, a imaju i jedan od najjačih veznih redova predvođen sjajnim Vagnerom - kaže Adžem.

Postići gol

U posljednjim utakmicama "Plavi" su igrali izrazito ofanzivno, nekada i sa tri napadača.

- Još se nisam odlučio niti za početni sastav, niti za taktiku kojom ćemo se suprotstaviti Širokom Brijegu. Domaći teren u ovakvim mečevima i ne znači previše, igrat ćemo na pobjedu, kao i uvijek. Volio bih da na Pecari postignemo gol i ostanemo neporaženi - rekao je mladi stručnjak.

U ekipu se vraćaju Tomislav Tomić i Srđan Stanić, pa će sigurno biti promjena u sastavu.

Memija na poštedi

Kerim Memija je na utakmici protiv Zvijezde zamijenjen u poluvremenu zbog povrede koljena.

Pregledi su pokazali da se ipak ne radi o većem problemu, ali Adžem nije želio riskirati pa će Memija biti pošteđen meča na Pecari. Mladi prvotimac (18 godina) neće igrati ni prvenstveni meč protiv Borca zbog tri žuta kartona.