CRNA HRONIKA

Starica prevarantu dala 500 eura

Lažni direktor preduzeća “Soni” pokrao Banjalučanku 

Ml. D.

1.10.2014

Vukosava Zdravković (77) iz Banje Luke prijavila je policiji da je nepoznati muškarac prevario za 500 eura, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Banjalučanka je u prijavi navela da joj je u petak, 26. septembra, u Ulici majke Jugovića nepoznati muškarac, predstavivši se kao direktor preduzeća "Soni", rekao da mu je brat imao saobraćajnu nesreću i da mu je hitno potrebno 500 eura koje će vratiti sljedeći dan.

Nepoznati muškarac pokazao joj je nekoliko novčanica američkih dolara i rekao da mu je još hitno potrebno 500 eura, nakon čega je ona s njim otišla do stana i dala mu novac, uz dogovor da joj vrati drugog dana, što on nije uradio, čime je počinio krivično djelo prevara.

Oštećena starica jučer je novinarima ispričala da je sve počelo na Venecija mostu, kada je nju i njenog supruga zaustavilo vozilo. Vozač, koji se kasnije predstavio kao direktor firme "Soni", tražio je od njih da im pokažu banjalučke ulice. Oni su sjeli auto u kojem se nalazio vozač starosti oko 60 godina s mađarskim naglaskom, zatim žena koja se predstavila kao Marija i jedan mladić. Starica je navela da im je vozač za ovu uslugu dao 100 dolara.

Tokom vožnje vozaču je zazvonio telefon i ona je čula da navodno razgovara s nekim ljekarom. Kazao im je da mu hitno treba novac za operaciju brata. Vukosava i njen suprug su se sažalili i uputili ga u svoj stan da bi mu dali traženi novac.

Vozač i  Marija su ušli s njima u stan. Žena je bila uznemirena pa joj je Vukosava skuhala kafu i dala malo vina. Muškarac je za to vrijeme pregledao stan, a po izlasku Vukosava im je dala novac. Prevarant je ostavio torbicu u kojoj je bio samo sapun.

Vukosava tvrdi da se muškarac pojavio u nedjelju, kada se, navodno, ušuljao u njihov stan i pokupio kasu u kojoj je bilo 250 eura. Prevarena starica kaže da je muškarac malo deblji i da je na sebi imao smeđu jaknu.