NOGOMET

LIGA PRVAKA: Na terenu će nas biti milion

Trener Atletika Dijego Simeone uoči meča s Juventusom

A. M.

1.10.2014

U okviru najelitnijeg nogometnog takmičenja večeras nas očekuje nekoliko zanimljivih duela.

Fudbaleri Atletika, aktuelnog viceprvaka Evrope, dočekat će Juventus u derbiju drugog kola Lige prvaka u kojem će morati tražiti pobjedu kako bi ostali u trci za plasman u osminu finala.

Težak meč

U prvom kolu A grupe Atletiko je izgubio u gostima od Olimpijakosa (3:1), dok je Juventus savladao Malme (2:0).

- Potrebna nam je dobra atmosfera na tribinama. Imamo dobru komunikaciju s navijačima, na prošloj utakmici djelovalo je kao da nas ima milion na terenu. Vjerujem da će tako biti i u srijedu. Imamo šansu protiv Juventusa - rekao je trener Atletika Dijego Simeone (Diego).

liga-prvaka-oktobar-2014

Atletiko je prošlog vikenda pobijedio Sevilju u Primeri, dok je Juventus u Seriji A bio bolji od Atalante.

- Prethodne tri godine nismo uspijevali napraviti iskorak u Evropi. Dobro je što smo u prvom kolu zabilježili pobjedu, ali sad nas čeka težak meč u Madridu. Želimo pobjedu, ne samo zbog bodova već i zbog samopouzdanja - kazao je fudbaler Juventusa Klaudio Markizio (Claudio Marchisio).

U drugoj utakmici ove grupe švedski Malme dočekat će Olimpijakos.

Real Madrid će na gostovanje u Sofiju, gdje bugarski Ludogorec igra kao domaćin, jer stadion u Razgradu ne ispunjava stroge kriterije Evropske fudbalske unije (UEFA).

Španac Dani Abalo, član Ludogoreca, kaže da za taj klub duel s Realom ima epitet historijski.

- Oduvijek sam sanjao da ću igrati u evropskim takmičenjima i, evo, tu sam. Dao sam gol Liverpulu, nadam se da ću moći i Realu. Mi ćemo, svakako, uživati u tom meču. Ako smo namučili Liverpul, zašto ne bismo i Real - poručio je Abalo.

Bez bodova

Madriđani su u formi, vezali su četiri pobjede, računajući mečeve u Primeri i Ligi prvaka.

Ekipa Zenita i Monaka sastat će se u derbiju kola C grupe u Sankt Peterburgu, dok će u drugoj utakmici ove grupe u duelu dva tima koji su bez bodova Leverkuzen dočekati portugalsku Benfiku. Očekuje se da za "Farmaceute" od prve minute zaigra Emir Spahić.

Belgijski Anderleht dočekat će u Briselu ekipu Borusije iz Dortmunda, dok će Arsenal ugostiti Galatasaraj.