BIH

U BiH saobraćaj bez dužih zastoja

Saopštenje iz BIHAMK-a

Fena

1.10.2014

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez dužih zastoja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa se vozači upozoravaju na pojačan oprez.
 
Zbog izvođenja sanacionih radova kod brane Bogatići na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Trnovo, danas od 12 do 14 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja u trajanju od sat.
 
Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Šićki Brod, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.
 
Na graničnim prijelazima nema dužh zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 9 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja. 
M-6 Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se od 7 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-14.1 Odžak-Svilaj (u blizini mjesta Novi Grad), izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-15 Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza,  saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-16 Poriče-Kupres, u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17 U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.
M-18 Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići  odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
 
KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. 
- Zbog izvođenja radova u vremenu od 9 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
- Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Čobanija poprečni krak od raskrsnice sa ulicom Skenderija do raskrsnice sa ulicom Hamdije kreševljakovića.
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:  Zaima Šarca, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Čobanija, Doljanska i Ahatovićka.
 
BRČKO DISTRIKT

- Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10. oktobra ove godine otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz BIHAMK-a.