NOGOMET

Totti ušao u historiju u remiju Cityja i Rome, PSG bez Zlatana "sredio" Barcelonu

Liga prvaka

J. B.

30.9.2014

Večeras je odigrano osam utakmica Lige prvaka, a najzanimljiviji meč za ljubitelje fudbala u BiH igran je na Etihadu u okviru grupe E, gdje su Manchester City našeg Edina Džeke i Roma našeg Miralema Pjanića podijeli bodove odigravši 1:1.

Aguero je doveo City u vodstvo već u 4. minutu, a u 23. poravnava Francesco Totti, koji je tim golom postao najstariji strijelac u Ligi prvaka. Totti danas ima tačno 38 godina i tri dana i prestigao je Ryana Giggsa koji je bio strijelac u Ligi prvaka kada je imao 37 godina i 289 dana.

Inače, Pjanić je odlično odigrao cijeli susret za Romu, dok je Džeku u 57. minutu zamijenio Lampard.

U istoj grupi Bayern je u Moskvi pobijedio CSKA, golom Mullera iz penala.

U F grupi APOEL i Ajax odigrali su 1:1. Andersen je doveo goste u vodstvo u 28. minutu, a samo tri minute kasnije poravnao je Manduca.


 
U derbiju večeri PSG je bez Ibrahimovića u sastavu pobijedio barcelonu rezultatom 3:2. Luiz, Verratti i Matuidi bili su strijelci za pariški tim, a Messi i Neymar za goste.

Maribor je osvojio bod na gostovanju kod Schalkea 04. Bohar je u 37. minutu pogodio za Slovence, a Huntelaar je poravnao u 56. minutu igre.

Chelsea je kao gost savladao Sporting golom Matića iz 34. minuta.

BATE je savladao Athletic Bilbao rezultatom 2:1. Polyakov i Karnitskiy su bili strijelci za domaće, a za goste je pogodio Aduriz.

Shakhtar i Porto podijelili su bodove odigravši 2:2. Alex i Adriano bili su strijelci za ukrajinski tim, a Martinez je sa dva gola u posljednjih pet minuta igre donio bod Portu.

Rezultati drugog kola Lige prvaka:

Grupa E

Manchester City - Roma 1:1
CSKA - Bayern 0:1

Grupa F

APOEL - Ajax 1:1
PSG - Barcelona 3:2

Grupa G

Schalke - Maribor 1:1
Sporting - Chelsea 0:1

Grupa H

BATE - Athletic Bilbao 2:1
Shakhtar - Porto