CRNA HRONIKA

Nakon tuče u Tuzli: Izbodeni mladić u svjesnom stanju

Za trojicu učesnika u fizičkom obračunu zatraženo određivanje pritvora

M. Ah.

30.9.2014


Tuzlak E. D., koji je napadnut u subotu oko 22 sata u tuči u centru grada u Tuzli, usljed čega je zadobio teške tjelesne povrede, trenutno je u svjesnom stanju.

- Imao je povrede grudnog koša, abdomena i desne nadlaktice. Trenutno je u svjesnom stanju i spontano diše - kazala je Ersija Ašćerić, portparol u UKC-u Tuzla.

Kako je već poznato, u parku je došlo do svađe između sedmorice mladića, a potom i fizičkog obračuna u kojem je jedan od njih E. D. uboden nožem i izudaran željeznim bokserom, usljed čega je zadobio teške tjelesne povrede.

Podsjećamo da su iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona potvrdili da je došlo do verbalne prepirke, a potom i do fizičkog napada između E. D., A. H., R. H. i N. D., s jedne, i Z. J., N. V. i E. D., s druge strane, u kojem je E. D. zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je i zadržan na liječenju u UKC-u Tuzla.

Prema izvorima bliskim Tužilaštvu TK, za trojicu učesnika u tuči zatraženo je određivanje pritvora.

- Ono što trenutno znamo jeste da su tri osobe bile na kriminalističkoj obradi, a dalje su predate u nadzor Tužilaštva TK - kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Još nisu otkriveni identiteti učesnika u tuči, ali prema nezvaničnim informacijama, neki od njih su odranije poznati policiji.