REGION

Putin stiže u Srbiju 16. oktobra

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Chepurin potvrdio

(Al. Ti.)

30.9.2014

Ruski ambasador Aleksandar Chepurin, na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem je potvrdio da će predsjednik Rusije Vladimir Putin 16. oktobra biti u Beogradu.

Putin će se sastati sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, kao i premijerom Vučićem.

- Tokom posjete su predviđeni sastanci i pregovori sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Predviđeno je učešće u svečanosti, kao i razmatranje ključnog pitanja rusko - srpskih odnosa - istakao je Čepurin.

On je podsjetio na prijateljstvo dvije zemlje koja je utemeljeno na širokom konsenzusu naroda, na tradiciji, mentalitetu, vjeri i dodao da političko razumijevanje treba da omogući i privredni razvoj.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o budućnosti odnosa dvije zemlje.

- Razgovaraćemo o tome da mi imamo prijateljske odnose sa Ruskom federacijom, želimo i smatramo da ti odnosi mogu biti još bolji, još uspješniji i potpuno sam uvjeren da mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u budućnosti u interesu Srbije i Ruske federacije -  rekao je Vučih novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je u nedjelju rekao da se Beograd priprema za posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina.