BIH

Djelo Husein-kapetana Gradaščevića bit će očuvano

Izuzetno posjećeni skupovi u Srebreniku i Gradačcu

Redakcija

29.9.2014

Savez za bolju budućnost je sinoć imao predizborne skupove u Srebreniku i Gradačcu. U krcatoj kinosali Doma kulture u Srebreniku predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti, saopćio je Pres-centar SBB-a.

Posebna simbolika

I ovom prilikom, u oba grada, nastavljen je kontinuitet pobjedničke atmosfere i dvorana punih ljudi koji su željni promjena i s velikim entuzijazmom očekuju odlazak nesposobne vlasti SDA i SDP-a.

Skup u Gradačcu održan je na punom platou Kule Husein-kapetana Gradaščevića i imao je posebnu simboliku. Velika historijska ličnost borbe protiv turske okupacije bio je inspiracija za više govornika i kandidata SBB-a na predstojećim izborima.

Lik i djelo Husein-kapetana potencirani su kao neprolazna vrijednost BiH, njene državnosti i historijske snage Bošnjaka da opstanu, pobijede i nadžive sve okupatore i loše vlasti.

Socijalna pravda

Ovom prilikom zaključeno je da 12. oktobra treba pobijediti država BiH, njena evropska budućnost i povratak ekonomije, razvoja, zapošljavanja i društva socijalne pravde i jednake šanse.

Govornici i kandidati

U oba grada, praćen ovacijama i aplauzima, govorio je predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

U Srebreniku je okupljene građane i kandidate pozdravio Jakub Ibrahimović,  predsjednik OO SBB-a Srebrenik, a govorili su i Zlatan Muratović, kandidat za Skupštinu TK, Fuad Hadžimehmedović, nosilac liste za Skupštinu TK, Tifaga Taletović, kandidat za Federalni parlament, Bahrudin Hadžiefendić, nosilac liste za Federalni parlament, te Mirsad Đonlagić, nosilac liste za Državni parlament.

U Gradačcu je skup otvorio Esad Džidić, potpredsjednik OO SBB-a Gradačac. Građanima su se, kao i u Srebreniku, obratili Hadžimehmedović i Đonlagić, a govorio je i Zijad Mahmutović, nosilac druge liste iz TK za Federalni parlament.