NOGOMET

Efendija Rasim Džafić savjetnik trenera Nalbantića

Goražde ima adute s tribina

Avaz Sport

29.9.2014

Nije čudo što je Goražde lider i hit prvoligaškog karavana. S devetnaest bodova i samo jednim primljenim golom "Romantičari" s Drine mogli bi prezimiti na prvoj poziciji.

Zasluga je to svih u klub počevši od bivšeg trenera Gabele koji je uveo Goražde u viši rang, pa do sadašnjeg trenera Nihada Nalbantića, nekad vrsnog golmana i iskusnog stručnjaka.

"Romantičari" imaju još jednog aduta s tribina, Rasima Džafića, glavnog imama muftiju goraždanskog. Svim srcem je uz Goražde. Redovan je na tribinama ne samo kad su utakmice već i treninzi. Zna unaprijed suparnike Goražda, ali i raspored Mladosti, Radničkog, Rudara... Pamti svaku situaciju s terena.

Igrači kažu da efendija Džafić ne misli na klub samo kada je na namazu.

- Kao i svi u Goraždu i ja sam sretan zbog odličnih igara koje pružaju naši momci. Nadam se da ćemo lidersku poziciju zadržati do kraja sezone- optimista je efendija Džafić.

Mehmed Baždarević najavljuje duel City - Roma

Pjanićeva Roma je u prednosti nad Džekinim Cityjem

bazdarevic101

Naš stručnjak Mehmed Baždarević u duelu Rome i Cityja u Ligi prvaka tipuje na Rimljane.

- Roma igra izuzetno dobro. Ne mogu reći da su Rimljani u nekoj euforiji, ali je činjenica da igraju jako dobro. Mislim da imaju veći motiv da naprave još jedan korak naprijed. A City, čini mi se da su im ovakve utakmice malo postale rutina. Mislim da je Roma u ovom momentu, u blagoj prednosti i da će baš Pjanić i Džeko odlučiti duel u Engleskoj – kaže Baždarević.

Ostatak dužeg razgovora čitajte u novom broju „Sporta“.

Bekim Dino Pašalić najavio

Čelik će biti kao Athletic Bilbao

pasalic-islamovic

Kao što je ranije najavio Bekim Dino Pašalić stigao je na radni odmor u BiH, a prvi vikend je iskoristio za posjetu prijateljima i rodbini u Zenici. Naravno njegovo pojavljivanje na utakmici Čelik - Drina izazvalo je interesovanje zbog najave da je zainteresovan za saradnju i eventualnu privatizaciju kluba sa Bilinog polja. Prema njegovim riječima Čelik treba da liči na Atletik Bilbao.

- Interes postoji i nema se šta kriti, postoji još ljudi koji su zainteresovani za ulaganje u bh. fudbal, jer smo mi nacija talentovana za sport. Vođenje kluba je nešto drugo, tu se mora raditi 24 sata dnevno, i znati šta se želi napraviti u određenom vremenskom periodu. Čelik je institucija koja je, kao i puno toga, došla u krizu, koja traje i treba spriječiti da ne dođe u veće probleme. Jesam zainteresovan za svoj klub i svoj grad, ali ću prvo da razgovaram sa gradonačelnikom, sa ljudima koji vode klub i onima koji vole ovaj klub, rekao je za "Sport" Bekim Pašalić.

Draško Prodanović, bivši selektor BiH i trener Bosne

Tanjević će se vratiti košarci

drasko-prodanovic944

 

Draško Prodanović je ovih dana posjetio Sarajevo i trenerima održao predavanje na seminaru.   

Nekadašnji selektor BiH i trener Bosne, 67-godišnji košarkaški stručnjak inače živi u Rovinju.

- Upravo sam bio s Bogdanom Tanjevićem u Rovinju, on je zdrastveno odlično i mislim da je motiviran da se vrati na košarkaški teren. On misli da to može da izdrži fizički, dok ja mislim da on to može mentalno, to je sigurno. Tanjević smatra da bi mogao opet raditi kao trener u košarci – rekao je Prodanović o svom kumu koji se uspješno izborio s teškom bolešću.