LIFESTYLE

Tek kada je upoznao današnjeg prijatelja otkrio je užasnu istinu o voljenoj ženi

Kasno je shvatio sve

(N. K.)

29.9.2014

Muškarci, obojica 47-godišnjaci, upoznali su se kad su otkrili da su obojica u braku s Karen Sherrat (45).

Oni više nisu s njom, ali prijateljstvo muškaraca traje.

– Mnogima može biti čudno što se mi slažemo tako dobro. Ali mi imamo zajedničku bivšu suprugu. Dijelili smo jedno iskustvo – kaže Chris.

– Ona nas je obojicu opčinila i naše prijateljstvo je rezultat toga.

Karen je ljetos osuđena zbog bigamije i određena joj je kazna od četiri mjeseca zatvora. Njeni muževi nisu mogli razgovarati dok je trajalo suđenje, ali kad su se upoznali primijetili su neobične sličnosti u njihovom iskustvu s Karen.

Obojica su bila očarana plavušom i požurili su s vjenčanjem nakon uzbudljive romanse. Karen, menadžerica jedne prehrambene firme, već je bila razvedena kad je upoznala Petera 2005. godine.

– Upoznali smo se jedne noći i ona mi je ispričala kako je nezavisna žena koja je napredovala zahvaljujući napornom radu – priča Peter.

Njihova veza se brzo razvijala i vjenčali su se u roku od godinu dana. Karen je preuzela planiranje vjenčanja, pa su imali raskošnu ceremoniju u jednom dvorcu u Edinburghu.

Njihova veza je počela pucati kada je Peter primijetio da žive iznad svojih mogućnosti.

- Imali smo zajedničke račune u banci. Nikad prije nisam imao dugove, a sad odjednom ja sam živio na mom "prekoračenju".

Nedugo nakon vjenčanja, Peter se ozbiljno zabrinuo.

– Bilo je puno malih laži o tome gdje je bila i šta je radila. Naši zajednički računi su bili prazni, a ja sam se borio da finansijski ne propadnemo. Kada sam je pitao o našim finansijskim problemima, ona je odgovarala dvosmisleno i hladno. Uvijek je sve skrivala od mene.

Samo godinu dana kasnije Peter je iselio, ostavljajući Karen u njihovom zajedničkom domu.

– Nisam mogao pretvarati se da sam u sretnom braku kad ona nije bila iskrena prema meni.

Šest godina kasnije, 2012. Karen je na internetu preko jedne dating stranice upoznala Chrisa, a on se ubrzo zaljubio u nju, baš kao i Peter.

– Dopisivali smo se redovno prije nego što smo odlučili da se sretnemo u seoskom pubu. Odmah sam se zaljubio u nju – kaže Chris.

– Karen je uvijek bila nasmijana, s njom je bilo zabavno. Radila je, bila je finansijski nezavisna, a rekla mi je da je vlasnica kuće – što sam kasnije saznao da nije istina.

Bio je jako zaljubljen, pa je zaprosio za manje od četiri mjeseca.

1411915747463-wps-45-former-raf-serviceman-chr

– Samo sedam mjeseci kasnije, u augustu 2013. bili smo u braku, a vjenčanje je održano u hotelu Holiday Inn u Cardiffu.

Međutim, Karen se nikad nije službeno razvela od Petera. Ali, njen novi, opčinjeni mladoženja nije imao pojma da Karen nije slobodna. Iako je ponekad sumnjao bio je previše zaljubljen, pa i nije baš tome pridavao značaj.

Međutim, njegov svijet se srušio u decembru prošle godine kada je u njenoj torbi za laptop pronašao Peterov zahtjev za razvod braka – i shvatio da je ona zakonski još uvijek u braku s drugim muškarcem.

Chris je uzeo jednu kopiju i stavio je na kuhinjski stol, kako bi je Karen pronašla, a onda spakovao stvari i napustio kuću - istu onu koju je dijelila s Peterom.

- Kad sam pronašao taj papir znao sam da se cijeli naš odnos temeljio na lažima i ko zna u vezi čega me je još lagala.

Chris je htio da i Peter dozna šta se događa, pa ga je advokat obavijestio da je Karen počinila bigamiju. Slomljenog srca, Chris kaže da ne osjeća da su ikad bili vjenčani.

- Čim je otkriveno da je ona još uvijek bila u braku, naše vjenčanje je poništeno. Zahvalan sam što ne može tražiti moju imovinu, ali izdala je moje poverenje. Ne vjerujem više sam sebi, svojim procjenama, a sve vrijeme sam pod stresom.

- Nakon što sam napustio Karen, molila me da se vratim. Rekla mi je da me voljela, da je živjela za mene, ali nisam joj mogao oprostiti. Samo par dana nakon toga, ona je svoj profil stavila opet na internet, na stranicu za upoznavanje. Tada sam pozvao policiju.

Nakon suđenja, na kojem je Karen osuđena na četiri mjeseca, Peter i Chris su se sastali kako bi razgovarali o svojim brakovima.

- Postali smo prijatelji i dugo razgovarali telefonom o Karen i svemu što smo prošli. Nakon toga je bilo jasno da nas je ovo iskustvo povezalo i da ćemo dugo biti prijatelji, prenosi doznajemo.com.

- Jedino dobro iz svega ovoga je naše prijateljstvo.