NOGOMET

Nisam mogao šutjeti na očite greške sudija

Vahid Halilhodžić nakon suspenzije Turskog fudbalskog saveza

A. Dr.

29.9.2014

Odluku Disciplinske komisije Turske fudbalske federacije (TFF) da ga kazni jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe trener Trabzonspora Vahid Halilhodžić primio je mirno. Podsjetimo, legendarni Vaha je u prošli ponedjeljak isključen na gostujućem meču trećeg kola turskog prvenstva s Istanbulom (1:1).

- Nisam mogao šutjeti na očite greške sudija. Istina, izašao sam iz prostora pored travnjaka namijenjenog za trenere i zaradio sam isključenje te novčanu kaznu od 4.500 eura. Ovo mi se desilo prvi put u trenerskoj karijeri - izjavio je Halilhodžić na početku razgovora za naš list.

4.500 eura novčani je dio kazne koju mora platiti Vaha

Proslavljeni bh. stručnjak imao je mnogo zamjerki na suđenje u ovom susretu.

- Nevjerovatno koliko su arbitri napravili propusta. Nije nam dosuđen očit jedanaesterac, Istanbul je poveo nakon što je ispred mene napravljen prekršaj nad našim fudbalerom... Bio sam izrevoltiran svim tim dešavanjima. Jednostavno, uvijek sam bio čovjek koji ne podnosi nepravdu ne samo u fudbalu i morao sam reagirati - istakao je Vaha.

Kakva je bila reakcija rukovodstva Trabzonspora?

- Svjesni su da smo drastično oštećeni. Nažalost, umjesto tri, osvojili smo svega bod. Tako sam subotnji domaći remi protiv Kasimpaše odgledao s tribina - rekao je na kraju Halilhodžić.